Zelf Een Canon-printer Bijtanken

Inhoudsopgave:

Zelf Een Canon-printer Bijtanken
Zelf Een Canon-printer Bijtanken

Video: Zelf Een Canon-printer Bijtanken

Video: Zelf Een Canon-printer Bijtanken
Video: Canon PIXMA G: пошаговая видеоинструкция 2024, Mei
Anonim

Canon laser- en inkjetprinters zijn wijdverbreid en populair. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en zeer betrouwbaar. Toch krijgt elke printergebruiker vroeg of laat te maken met de noodzaak om de printer opnieuw te vullen.

Zelf een Canon-printer bijtanken
Zelf een Canon-printer bijtanken

instructies:

Stap 1

Het bijvullen van Canon PG-30, PG-40 en PG-50 inkjetcartridges is eenvoudig. Plaats de cartridge op een papieren handdoek en boor dan heel voorzichtig een gat in de uitsparing aan de onderkant van de cartridge, net onder de "B"-markering.

Stap 2

Trek met een spuitje 20 milliliter zwarte inkt heel voorzichtig en langzaam in het geboorde gat. Verwijder de naald van de spuit en bedek het gat met tape. Het tanken is voorbij. Plaats de cartridge in de printer en laat deze 5-8 uur staan en voer daarna 2-3 reinigingscycli uit. Om de teller voor lege cartridges te wissen, houdt u de papierinvoerknop enkele seconden ingedrukt.

Stap 3

Voordat u cartridges voor Canon PIXMA IP4300 en dergelijke opnieuw vult, moet u vijf spuiten voorbereiden, afhankelijk van het aantal inktflessen. Vergeet niet dat de printer twee zwarte inktcartridges heeft die in grootte verschillen. De kleine cartridge is gevuld met inkt op waterbasis, de grote is op pigmentbasis. De eerste wordt gebruikt bij het afdrukken van afbeeldingen, de tweede bij het afdrukken van tekst.

Stap 4

Leg wat papieren servetten klaar om te voorkomen dat de tafel besmeurd wordt. Zet de printer aan, til de bovenklep op. Wanneer de printer de cartridges tevoorschijn haalt, begint u met bijvullen. Je kunt met elke cartridge beginnen, maar het is beter om in volgorde te tanken, van links naar rechts (of omgekeerd). Verwijder de eerste cartridge, plaats deze op een tissue.

Stap 5

Neem een naainaald, klem deze vast met een tang en verwarm deze in een lichtere vlam. Gebruik vervolgens een hete naald om het gaatje in de rechterbovenhoek van de patroon heel voorzichtig te doorboren. De diameter van het gat moet zo zijn dat de naald van de spuit er doorheen gaat. Als zich een gesmolten kraal rond het gat vormt, snijd deze dan voorzichtig af met een scherp mes of scheermesje.

Stap 6

Trek een volle spuit van de gewenste kleur inkt, plaats de patroon met de onderste opening boven de inktfles (zodat de uitgeknepen druppels in de fles druppelen). Steek de naald van de spuit in het gat dat u hebt gemaakt en vul de patroon opnieuw, het inktniveau moet het gat bijna bereiken. Verwijder daarna de naald van de spuit en sluit het gat af met tape. Het tanken is voltooid, plaats de cartridge in de printer.

Stap 7

De rest van de cartridges worden op dezelfde manier bijgevuld. Verwar zwarte inkt niet - op de fles voor de grote cartridge moet "Pigment" staan. Houd er rekening mee dat de printer na het tanken nog steeds informatie weergeeft dat de cartridges leeg zijn. Wanneer een dergelijk bericht verschijnt, klikt u gewoon op de knop "Doorgaan met afdrukken", de inktniveausensor van de bijbehorende cartridge wordt uitgeschakeld.

Stap 8

Het tanken van Canon-laserprinters is ook niet erg moeilijk, maar vereist nauwkeurigheid. Een van de meest voorkomende is de Canon EP-22 cartridge, deze wordt gebruikt in printers Canon LBP-800, Canon LBP-1120, etc. Voor het bijvullen heeft u HP AX (5L, 1100) toner nodig.

Stap 9

Verwijder de beschermkap die de drumeenheid bedekt door deze met een schroevendraaier onder de as te wrikken. Doe dit heel voorzichtig, verlies de veer niet. Gebruik vervolgens de tang om de trommelas van de tandwielzijde te verwijderen. Maak de cartridgehelften los, pak voorzichtig alleen het tandwiel vast en trek de drumeenheid eruit. Veeg het af met een zachte doek en leg het op een donkere plaats.

Stap 10

Gebruik een pincet om de primaire vulschacht - rubber, direct onder de drumeenheid te verwijderen. Raak het niet aan met je vingers! Veeg koolstofafzettingen weg en zet apart. Verwijder vervolgens de assen die de veerbelaste helften van de patroon vasthouden. De ene as is uitgetrokken, de andere naar binnen. Als de patroon nog niet eerder is bijgetankt, slaat u de tweede as naar binnen met een hamer, deze moet de plastic scheidingswand doorboren.

Stap 11

Verwijder het reinigingsblad door de twee schroeven aan de randen los te draaien. Leeg de afvalbak, vervang het mes. Verwijder in de tweede helft van de tonercartridge het deksel van de kant tegenover de tandwielen door de schroef los te draaien die het vasthoudt. Verwijder de vuldop en giet voorzichtig nieuwe toner via de trechter in de trechter. Voeg toner niet helemaal toe aan de vulopening, maar laat ongeveer twee centimeter vrije ruimte over. Anders kan de cartridge vastlopen.

Stap 12

Sluit de vuldop, monteer de patroon in omgekeerde volgorde. Veeg eventuele tonerresten weg, schud lichtjes om de toner gelijkmatig in de trechter te verdelen. Plaats in de printer, sluit het deksel. Druk een paar testpagina's af. De eerste pagina's kunnen licht bevlekt zijn met toner, daarna is de afdrukkwaliteit normaal.

Aanbevolen: