Zelf Een Inkjet Kleurenprinter Bijvullen

Inhoudsopgave:

Zelf Een Inkjet Kleurenprinter Bijvullen
Zelf Een Inkjet Kleurenprinter Bijvullen

Video: Zelf Een Inkjet Kleurenprinter Bijvullen

Video: Zelf Een Inkjet Kleurenprinter Bijvullen
Video: Ink cartridge refill instructions for the Hp Black 304 304xl 301 302 303 305 667 and XL versions 2024, April
Anonim

Er zijn veel soorten en modellen kleureninkjetprinters. Met lage intrinsieke kosten van deze apparaten is hun werking vrij kostbaar, omdat de kosten van verbruiksartikelen, in het bijzonder originele inkt, erg hoog zijn. U kunt uw afdrukkosten verlagen door uw printercartridges bij te vullen met niet-originele en goedkopere inkten. Houd er alleen rekening mee dat een dergelijke tankbeurt kan leiden tot een storing van de printer en dat u dit op eigen risico en risico doet. Ook een goed alternatief voor originele cartridges is de installatie van een CISS (continuous ink supply system) in de printer.

Zelf een inkjet kleurenprinter bijvullen
Zelf een inkjet kleurenprinter bijvullen

Het is nodig

kit voor het bijvullen van cartridges (afhankelijk van het printermodel kan de inhoud variëren)

instructies:

Stap 1

Canon-printers hebben meestal 2 cartridges - een voor zwarte inkt en de andere voor afdrukken in kleur. Bepaal welke kleureninkt in uw printermodel wordt gebruikt. Haal de zwarte inktcartridge eruit. Bedek het mondstuk aan de onderkant van de cartridge met tape. Scheur de sticker bovenop de cartridge af. Trek 10 milliliter zwarte inkt in de spuit. Steek de naald van de spuit langzaam in het gat van 5 mm aan de bovenkant van de patroon. Beweeg de zuiger van de spuit langzaam en injecteer inkt in de patroon. Vervang de sticker bovenop de cartridge. Verwijder de tape van de spuitmond van de cartridge. Installeer de cartridge in de printerwagen.

Stap 2

Verwijder de kleurenprintcartridge. Lijm het mondstuk onmiddellijk op de onderkant van de cartridge. Verwijder de sticker van de bovenzijde. Er zullen 3 gaten onder zitten, elk leidend naar een eigen container met een specifieke kleur. Belangrijk! Bepaal correct welke kleur de inkt in elke fles heeft. Anders wordt de cartridge onbruikbaar na het bijvullen met de verkeerde kleuren. Om de kleur van de inkt in elke container te bepalen, steekt u een dun, gemakkelijk te schilderen dun vast voorwerp in de gaten. Het kan een geslepen lucifer zijn, een houten tandenstoker en dergelijke. Trek 5 milliliter inkt in de spuit. Steek vervolgens de naald van de spuit 5 mm in het patroongat. Injecteer langzaam inkt in de cartridge. Herhaal deze stap met de twee resterende containers in deze cartridge. Bedek de bovenste gaten op de cartridge met oude sticker of tape. Trek de tape van de spuitmond van de cartridge. Installeer de cartridge in de printerwagen.

Stap 3

Zet de printer aan. Houd de knop Stop/Clear ingedrukt. Na 30 seconden wordt de inktteller van de printer uitgeschakeld en kan deze worden gebruikt. Deze resetmethode werkt niet bij alle printermodellen. Gebruik in dat geval speciale programma's om de inktteller te resetten.

Aanbevolen: