Zelf Een Subwoofer Installeren

Inhoudsopgave:

Zelf Een Subwoofer Installeren
Zelf Een Subwoofer Installeren

Video: Zelf Een Subwoofer Installeren

Video: Zelf Een Subwoofer Installeren
Video: How to Install a Subwoofer and Amplifier in a car 2024, Mei
Anonim

Een subwoofer is een speciaal audioapparaat dat een diep geluid produceert van zeer lage frequenties. Alle thuisbioscopen en krachtige audiosystemen zijn er zonder mankeren mee uitgerust. Bij gewone mensen wordt een subwoofer soms "bas" genoemd, wat volledig overeenkomt met zijn akoestische eigenschappen: hij zendt een geluid uit van uitsluitend basfrequenties.

Zelf een subwoofer installeren
Zelf een subwoofer installeren

Volgens de wetten van de akoestiek

Om uw subwoofer correct te installeren, moet u enkele basiswetten van akoestiek kennen. Een ervan luidt als volgt: lage frequenties klinken duidelijker als ze door een oppervlak worden geabsorbeerd. Daarom is het raadzaam om een subwoofer van elk model op een vlakke en gladde ondergrond te plaatsen, waarop geen zichtbare obstakels voor geluidsgolven zijn. In dit geval worden basfrequenties beter waargenomen als ze van onderaf komen.

Installeer de subwoofer zelf in een paar minuten

De eenvoudigste manier om een subwoofer met een versterker aan te sluiten op een tweewegluidsprekersysteem voor is via de lijningang. Om het geluid van de voor- en achtersystemen aan te passen, kunt u het beste de lijnniveau-ingang van de versterker gebruiken die speciaal voor de subwoofer is bedoeld.

In dit geval worden de tweeters aangesloten op de actieve HF-filters en het derde en vierde kanaal op de actieve HF- en LF-filters. De subwoofer is op zijn beurt direct aangesloten op het laagdoorlaatfilter. Het gebruik van passieve crossovers wordt niet aanbevolen, maar in plaats daarvan kan het ingebouwde filter van het audiosysteem worden gebruikt.

Wat moet u weten om de subwoofer correct te installeren?

Er zijn drie basisopties om de subwoofer zelf te installeren. De eerste twee methoden omvatten het installeren van de subwoofer samen met de luidsprekers. De subwoofer kan dus ofwel in de voorluidsprekers of in hun standaards worden ingebouwd. Ze kunnen absoluut op elke plaats worden geplaatst, omdat lage frequenties geen gerichte geluidsstraling nodig hebben. De derde optie is om de subwoofer als apart apparaat te installeren. Het is beter om het op de vloer te plaatsen, in een van de hoeken van de kamer. In dit geval zal het geluid het meest harmonieus worden waargenomen.

Experts zijn van mening dat zelfs een subwoofer met laag vermogen op minstens 1 meter afstand van het tv-scherm moet worden geplaatst. Dit zal zijn CRT beschermen tegen schade door akoestische golven.

Na het voltooien van de installatie van de subwoofer, moet u deze testen. De basfrequenties van dit apparaat moeten diep en helder klinken en een lichte trilling op de vloer veroorzaken. Is dit niet het geval, controleer dan goed of je alles goed hebt aangesloten.

Aanbevolen: