Hoe Te Betalen Voor Nutsvoorzieningen Via De Terminal?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Betalen Voor Nutsvoorzieningen Via De Terminal?
Hoe Te Betalen Voor Nutsvoorzieningen Via De Terminal?

Video: Hoe Te Betalen Voor Nutsvoorzieningen Via De Terminal?

Video: Hoe Te Betalen Voor Nutsvoorzieningen Via De Terminal?
Video: Nutsvoorzieningen 2024, Mei
Anonim

Zenuwen, een wachtrij en een grote commissie - dit alles wacht op u als u de rekeningen van nutsbedrijven betaalt bij spaarbanken. De vooruitgang staat echter niet stil en dit alles kan gemakkelijk worden vermeden. U kunt uw bonnen immers betalen met speciale betaalautomaten of geldautomaten.

Hoe te betalen voor nutsvoorzieningen via de terminal?
Hoe te betalen voor nutsvoorzieningen via de terminal?

Noodzakelijk

  • -terminal;
  • -GELDAUTOMAAT;
  • -een plastic kaart;
  • -contant geld

instructies:

Stap 1

Om te betalen voor huisvestingsdiensten via de terminal, selecteert u eerst de juiste (d.w.z. degene met de laagste commissie). Het kan bijvoorbeeld een speciale betaalterminal zijn voor diensten, die nu in bijna alle filialen van Sberbank beschikbaar is. Als u met een kaart betaalt, laadt u deze eerst in het apparaat. Selecteer het juiste veld "Betaling voor hulpprogramma's" op het terminalscherm, klik erop rechtstreeks op het scherm of met behulp van het toetsenbord, dat zich aan de zijkant en in het midden bevindt.

Stap 2

Voer nu de informatie in die de machine naar u vraagt. In de regel is dit het identificatienummer van de servicegebruiker (aan de rechterkant van het ontvangstbewijs en vetgedrukt). Voer vervolgens de factureringsperiode in in tweecijferige maand- en vierjarenindeling. Dit moet de periode zijn waarover u wilt betalen. Kies dan voor een betaling met of zonder verzekering. En het scherm toont het terug te betalen bedrag. Als u met een kaart betaalt, bevestigt u deze gewoon en ontvangt u een cheque. Als u contant betaalt, steekt u de biljetten in de automaat totdat u het benodigde bedrag heeft geladen. Onthoud dat de terminal geen wisselgeld geeft. Neem nu de cheque. En dat is alles, de diensten zijn betaald!

Stap 3

Het betalingsschema via conventionele terminals, dat in bijna elke winkel te vinden is, is vergelijkbaar met het eerste. Het verschil is dat dergelijke apparaten niet bedoeld zijn voor girale betalingen. Dit betekent dat u alleen contant kunt betalen. Ook hier geeft de terminal geen wisselgeld, zorg dus vooraf voor het benodigde geldbedrag. Evenzo ontvangt u aan het einde van de berekening een cheque ter bevestiging van het feit van betaling. Het enige nadeel van dergelijke apparaten is dat hun commissie indrukwekkend kan zijn.

Stap 4

U kunt ook voor nutsvoorzieningen betalen via een geldautomaat. Hier wordt daarentegen niet in contanten afgerekend. Betaling alleen met kaart. Op dezelfde manier moet het in een geldautomaat worden geladen, de vereiste velden selecteren en, volgens de systeemprompts, uw gegevens invoeren. Het geld wordt van uw rekening afgeschreven zodra u op "Betalen" klikt. De commissie voor een dergelijke dienst is in de regel 1% van het betalingsbedrag.

Aanbevolen: