Zelf Een Router Instellen

Inhoudsopgave:

Zelf Een Router Instellen
Zelf Een Router Instellen

Video: Zelf Een Router Instellen

Video: Zelf Een Router Instellen
Video: How To Setup Wifi Router at Home? How To Setup Wireless Router For Home Wifi? Tenda 2024, Mei
Anonim

Als je thuis een laptop of netbook gebruikt, kun je het beste je eigen draadloze netwerk opzetten. Een wifi-router of router helpt je hierbij.

Zelf een router instellen
Zelf een router instellen

Het is nodig

Wifi router

instructies:

Stap 1

Natuurlijk moet je niet naar de winkel rennen en de eerste wifi-router kopen die je leuk vindt. Het is noodzakelijk om de keuze van deze apparatuur zorgvuldig te benaderen. Let op het bereik van het draadloze signaal. Controleer of de hardware die u kiest geschikt is voor uw laptops. In dit geval hebben we het over de soorten beveiliging en radiotransmissie.

Stap 2

Koop een wifi-router met de juiste specificaties. Installeer dit apparaat zo dat er zo min mogelijk obstakels zijn voor de succesvolle verspreiding van het signaal. Sluit de router met een netwerkkabel aan op je laptop. Hiervoor beschikt de apparatuur over een Ethernet (LAN) poort.

Stap 3

Sluit de internetkabel aan op de wifi-router via de internetpoort (LAN). Open de browser op uw laptop. Vul de adresbalk in met het IP-adres van de draadloze apparatuur. Je vindt het in de instructies.

Stap 4

Open het menu Instellingen netwerkinstellingen of internetinstellingen. Er zijn veel sub-items in dit menu. Welke van deze moeten worden ingevuld en hoe, neem contact op met de specialisten van uw provider. Zorg ervoor dat u uw wijzigingen opslaat.

Stap 5

Open het menu Wireless Setup of Wireless Setup. Sommige parameters van dit menu worden in een willekeurige vorm ingevuld. Dit omvat de naam en het wachtwoord van uw draadloze hotspot. Maar in de items "Type radiosignaal" en "Type beveiliging" moet u de parameters specificeren waarmee de draadloze adapter van de laptop zal werken.

Stap 6

Start de wifi-router opnieuw op nadat u de opgegeven parameters hebt toegepast. Soms vereist dit een volledige stroomafname van de apparatuur.

Stap 7

Zorg ervoor dat de verbinding met de server van de provider tot stand is gebracht. Koppel de laptopkabel los van de router. Maak verbinding met het draadloze toegangspunt dat door de router is gemaakt.

Aanbevolen: