Wat Betekent Het "de Abonnee Is Tijdelijk Niet Beschikbaar"

Wat Betekent Het "de Abonnee Is Tijdelijk Niet Beschikbaar"
Wat Betekent Het "de Abonnee Is Tijdelijk Niet Beschikbaar"

Video: Wat Betekent Het "de Abonnee Is Tijdelijk Niet Beschikbaar"

Video: Wat Betekent Het
Video: GEKKE TIJDEN OP DE BEURS (€90.000 Winst in één maand) - WAT NU? (EVBox & TTD) 2024, April
Anonim

Soms, wanneer u een mobiele telefoon belt, hoort u als reactie de zin "De abonnee is tijdelijk niet beschikbaar" of "De telefoon van de abonnee is tijdelijk niet beschikbaar." Wat zijn de redenen hiervoor?

Wat betekent het "de abonnee is tijdelijk niet beschikbaar"
Wat betekent het "de abonnee is tijdelijk niet beschikbaar"

Het bericht over de "tijdelijke onbeschikbaarheid" van het nummer van een mobiele operator betekent in de meeste gevallen dat de telefoon zich momenteel bevindt op een plaats waar mobiele communicatie niet beschikbaar is, of in een zone met zogenaamde slechte ontvangst. In een stad kan het een metro zijn; kelders of ondergrondse gangen; speciaal afgeschermde zones (sommige concert- en theaterzalen zijn bijvoorbeeld speciaal uitgerust zodat bellen tijdens de voorstelling technisch onmogelijk is). Buiten de stad, ver van nederzettingen (inclusief voorsteden), zijn er ook plaatsen waar het signaal erg zwak kan zijn en soms kan verdwijnen. Ook vliegtuigpassagiers zijn “tijdelijk niet beschikbaar”.

Als de telefoon die u belt leeg raakt en spontaan wordt uitgeschakeld, hoort u ook dat "de abonnee tijdelijk niet beschikbaar is". Dit wordt beschouwd als een "onjuiste uitschakeling van het apparaat". Alle andere gevallen van apparaatstoring als gevolg van vallen op asfalt, in het water enzovoort vallen onder deze definitie.

Voor sommige operators is het bericht over de onbeschikbaarheid van de abonnee hoorbaar, zelfs als de eigenaar van de telefoon deze met zijn eigen hand heeft uitgeschakeld. Maar meestal zegt het antwoordapparaat in dergelijke gevallen: "De abonnee heeft de telefoon losgekoppeld" of "Het apparaat van de abonnee is uitgeschakeld of bevindt zich buiten het bereik van het netwerk" (het laatste bericht is ook te horen als de telefoon, zoals in het geval van “tijdelijke onbeschikbaarheid”, is in het geval van een onzekere ontvangst).

Een andere reden waarom je hoort over de "tijdelijke onbeschikbaarheid" van een telefoonnummer is dat een simkaart uit het toestel is gehaald. Dit gebeurt wanneer de telefoon wordt gestolen, of wanneer de eigenaar van de telefoon bijvoorbeeld op zakenreis is naar een andere stad en zijn simkaart verwisselt voor een lokale.

En de laatste reden waarom u een autoinformer kunt horen die aangeeft dat de abonnee tijdelijk niet beschikbaar is, is de overbelaste communicatielijnen. Dit kan gebeuren op feestdagen (bijvoorbeeld op oudejaarsavond, wanneer na de twaalfde slag van de klok iedereen elkaar begint te feliciteren), op plaatsen waar grootschalige publieksevenementen worden gehouden, of in gebieden waar grote verkeersopstoppingen.

Het beste wat u kunt doen in een situatie waarin u een "ontoegankelijke" gesprekspartner niet kunt bereiken, is later terugbellen, in de hoop dat de abonnee is teruggekeerd naar de zone van betrouwbare signaalontvangst.

Aanbevolen: