Afmelden Van Een Mobiele Telefoon

Inhoudsopgave:

Afmelden Van Een Mobiele Telefoon
Afmelden Van Een Mobiele Telefoon

Video: Afmelden Van Een Mobiele Telefoon

Video: Afmelden Van Een Mobiele Telefoon
Video: Mobiel bellen in 1998 door Frans Bromet 2024, Mei
Anonim

Je hebt onlangs een mobiele telefoon gekocht, maar bent na verloop van tijd van gedachten veranderd over het gebruik van dit apparaat, of je hebt een ander model gekozen. In dit geval kunt u uw aankoop terugbrengen naar de winkel.

Afmelden van een mobiele telefoon
Afmelden van een mobiele telefoon

instructies:

Stap 1

Als de verkoper je het idee probeert op te dringen dat telefoons niet kunnen worden geretourneerd, moet je weten: hij bedriegt je brutaal. Artikel 25 van de federale wet "Betreffende de bescherming van consumentenrechten" stelt dat elke consument het volledige recht heeft om het gekochte non-foodproduct te ruilen van de verkoper bij wie het is gekocht, als dit product niet bij u past qua kleur, configuratie, afmetingen of technische kenmerken. Als u de goederen niet wilt ruilen voor een vergelijkbare waarde of met een bijbetaling, kunt u eenvoudig het eerder gesloten verkoopcontract beëindigen en uw eigen geld terugvragen. Vertel de winkelmedewerker hierover als hij probeert vals te spelen.

Stap 2

Om een mobiele telefoon te kunnen weigeren, moet u de productverpakking niet weggooien, maar uw kassabon en garantiekaart bewaren. In het geval dat u een document verliest dat uw aankoop van een mobiele telefoon in deze specifieke winkel en voor een bepaald bedrag bevestigt, moet u op zoek gaan naar getuigen van de aankoop zodat zij een bevestigende getuigenis kunnen afleggen.

Stap 3

Om een mobiele telefoon terug te brengen naar de winkel, moet u ook een aanvraag indienen met een bijbehorend verzoek. De aanvraag wordt in twee exemplaren opgemaakt, op een daarvan tekent de vertegenwoordiger van het verkopende bedrijf, noteert dat de aanvraag door hem is geaccepteerd en geeft deze aan u terug. Geef bij het samenstellen het merk, het model van de telefoon die u hebt gekocht en de kosten ervan aan. Als de winkeldirecteur of manager weigert de aanvraag te accepteren, ga dan naar de volgende truc: gebruik de diensten van de Russische post en stuur een schriftelijke aanvraag per aangetekende post met verplichte kennisgeving - de ontvanger moet ondertekenen dat een dergelijke brief de geadresseerde heeft bereikt. Daarna kunt u een verklaring opmaken voor de rechtbank als uw geld niet wordt teruggegeven of uw telefoon niet wordt ingewisseld.

Aanbevolen: