Hoe Krijg Je Een Kapotte Telefoon Terug?

Inhoudsopgave:

Hoe Krijg Je Een Kapotte Telefoon Terug?
Hoe Krijg Je Een Kapotte Telefoon Terug?

Video: Hoe Krijg Je Een Kapotte Telefoon Terug?

Video: Hoe Krijg Je Een Kapotte Telefoon Terug?
Video: JE KAPOTTE TELEFOON SCHERM MAKEN MET TANDPASTA! 2024, Mei
Anonim

Het komt voor dat de telefoon die je hebt gekocht na een paar dagen of zelfs uren niet meer werkt. Natuurlijk moet zo'n apparaat worden teruggestuurd naar de verkoper, maar dit kan alleen worden gedaan als u enkele regels kent.

Hoe krijg je een kapotte telefoon terug?
Hoe krijg je een kapotte telefoon terug?

instructies:

Stap 1

De consumentenbeschermingswet classificeert telefoons, computers en componenten als technisch complexe goederen, zodat ze alleen naar de winkel kunnen worden teruggebracht als de aankoop niet ouder is dan 14 dagen. Kijk daarom eerst naar de kassabon of kassabon. Als er geen bon is, bedenk dan hoe u in geval van een geschil kunt bewijzen dat u de telefoon precies 2 weken geleden hebt gekocht. Hoogstwaarschijnlijk zal de verkoper proberen het apparaat van u af te nemen voor onderzoek (hij moet zeker dat je het niet hebt gebroken en niet in de zaak bent binnengedrongen), dit is geen overtreding van de wet, maar de examenperiode mag niet langer zijn dan 45 dagen.

Stap 2

Als u het apparaat retourneert, schrijft u in twee exemplaren tegelijk een claim gericht aan de winkeldirecteur, waarin u de essentie van uw claims aangeeft, evenals vereisten - om geld terug te geven, goederen te ruilen, een evenredige verlaging van de kosten.

Stap 3

Als het oordeel van de deskundige zegt dat uw acties de reden waren voor het defect raken van de telefoon, dan kunt u het apparaat echter niet terugsturen en inleveren voor reparatie onder garantie, maar als de deskundige tot de conclusie komt dat er een technisch mankement is, zal de verkoper je telefoon aanbieden om gerepareerd te worden. Hier is de beslissing aan u - u kunt akkoord gaan met de reparatie en een telefoon die vergelijkbaar is met die van u voor zijn tijd in de winkel meenemen, u kunt weigeren en een terugbetaling eisen (het verkoopcontract beëindigen). In de regel zijn ze uiterst terughoudend om het aankoopbedrag terug te geven, in welk geval u zich kunt wapenen met dezelfde claim die u heeft geschreven en naar de Vereniging voor de bescherming van consumentenrechten kunt gaan. Het geschil wordt binnen 3 dagen beslecht.

Stap 4

Onthoud ook dat als uw telefoon tijdens de garantieperiode drie keer is gerepareerd, u het apparaat na de derde reparatie veilig kunt weigeren. Schrijf een claim en eis de volledige kosten van de telefoon terug.

Aanbevolen: