Een Lokaal Netwerk Maken Met Een Router A

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Maken Met Een Router A
Een Lokaal Netwerk Maken Met Een Router A

Video: Een Lokaal Netwerk Maken Met Een Router A

Video: Een Lokaal Netwerk Maken Met Een Router A
Video: Sharing Internet Connection on a Local Area Network using a Router 2024, April
Anonim

Er zijn steeds meer situaties waarin er meerdere laptops, desktopcomputers of andere apparaten zijn die verbinding kunnen maken met het netwerk in een huis of appartement. In dit opzicht wordt de kwestie van het creëren van een enkel lokaal netwerk dat in staat is om alle hierboven beschreven apparaten te verenigen relevant. Om het werken met het netwerk te vergemakkelijken, is het gebruikelijk om een router of router te gebruiken.

Een lokaal netwerk maken met een router a
Een lokaal netwerk maken met een router a

Noodzakelijk

  • router
  • netwerk kabels

instructies:

Stap 1

Om het gedoe van het maken van een lokaal netwerk te voorkomen, moet u de juiste router kiezen. U moet uitgaan van de mogelijkheden, evenals het aantal apparaten dat erop is aangesloten.

Stap 2

Ga naar de instellingen van de router en configureer deze om met een lokaal netwerk te werken. Activeer en open hiervoor alle LAN-poorten en geef de router uw eigen statische IP-adres. Idealiter zou dit 192.168.0.1 moeten zijn, omdat dit het gemakkelijker maakt om computers op een toekomstig netwerk te configureren.

Stap 3

Sluit computers, laptops of andere apparaten aan op de router. Hiervoor heb je netwerkkabels nodig. Steek de ene connector in de LAN-poort van de router en de andere in een vrije sleuf op de netwerkkaart.

Stap 4

Open uw lokale netwerkinstellingen op uw computer. Zoek de regel "Internet Protocol TCP / IP". Voer in het veld "IP-adres" alleen in het laatste item de cijfers in die verschillen van het IP-adres van de router. Zorg ervoor dat u in de velden "Voorkeurs-DNS-server" en "Standaardgateway" het IP-adres van de router opgeeft. Houd er bij het invoeren van adressen op andere computers rekening mee dat ze niet mogen worden herhaald. Anders werkt het lokale netwerk op sommige apparaten niet.

Aanbevolen: