Hoe De Routermodus In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Routermodus In Te Stellen
Hoe De Routermodus In Te Stellen

Video: Hoe De Routermodus In Te Stellen

Video: Hoe De Routermodus In Te Stellen
Video: Home Wireless Network Setup: Not like your friends do! 2024, Mei
Anonim

Met het wijdverbreide gebruik van laptops, netbooks en andere apparaten die toegang tot internet kunnen krijgen met behulp van draadloze Wi-Fi-gegevensoverdrachttechnologie, komt het tijdperk van bekabeld internet stilaan ten einde. Veel huizen hebben al routers - apparaten die miniatuur wifi-hotspots maken. Uiteraard is één installatie van een router in een appartement niet voldoende om een draadloos netwerk te creëren. Het is ook noodzakelijk om de werkingsmodi en andere parameters correct te kunnen configureren.

Hoe de routermodus in te stellen
Hoe de routermodus in te stellen

Noodzakelijk

  • Wifi router
  • Netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Kies de "juiste" router. Om dit te doen, moet u beslissen over het dekkingsgebied van het toekomstige draadloze netwerk en over de mogelijke opties voor gegevenscodering (WEP, WPA of WPA2).

Stap 2

Sluit de router via de internet- of WAN-poort aan op de internetkabel van uw ISP. Steek een netwerkkabel in een vrije LAN-sleuf en sluit het andere uiteinde aan op een computer of laptop. Schrijf in de adresbalk van uw browser https://192.168.0.1. Het venster met routerinstellingen wordt voor u geopend. Selecteer het item met betrekking tot de instellingen voor de internetverbinding en voer alle gegevens in die uw ISP nodig heeft

Stap 3

Open het item dat verantwoordelijk is voor de draadloze netwerkinstellingen. Geef de volgende parameters op:

- Netwerknaam (SSID) en wachtwoord.

- de vereiste gegevenscoderingsoptie Sla de instellingen op en start de router opnieuw op. Soms vereist dit een volledige uitschakeling gedurende 15-20 seconden.

Stap 4

Voor een betere bescherming kunt u de geldige MAC-adressen registreren van de netwerkadapters die toegang krijgen tot het draadloze netwerk. U kunt de MAC-adressen van laptops als volgt zien: druk op Win + R, typ "cmd" in de regel, in de console die verschijnt, schrijf "ipconfig / all".

Aanbevolen: