Een Wifi-toegangspunt Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Wifi-toegangspunt Aansluiten
Een Wifi-toegangspunt Aansluiten

Video: Een Wifi-toegangspunt Aansluiten

Video: Een Wifi-toegangspunt Aansluiten
Video: Setting Up Whole Home WiFi with Enterprise Access Points - Unboxing & Review 2024, Mei
Anonim

Steeds meer mensen verkiezen laptops boven computers. Waarom zou u zich beperken tot één stoel voor de monitor als u een laptop in het hele appartement kunt gebruiken en zelfs mee kunt nemen onderweg? Maar hoe zit het met de internetverbinding? Ben het ermee eens dat het gebruik van dergelijke mobiliteit en het tegelijkertijd "binden" van een laptop met een draad niet altijd handig en redelijk is. Hiervoor zijn er wifi-netwerken.

Een wifi-toegangspunt aansluiten
Een wifi-toegangspunt aansluiten

Noodzakelijk

  • Meerdere computers/laptops
  • Wifi router

instructies:

Stap 1

Een router kiezen.

Voor thuisgebruik is elke optie voor een budgetrouter geschikt. Hun belangrijkste verschil is de poort voor de inkomende internetverbinding. Dit kan een ADSL- of LAN-poort zijn. Ze zijn gemakkelijk te herkennen: ADSL is een telefoonkabel, d.w.z. zonder router wordt een ADSL-modem gebruikt om verbinding te maken met internet. Terwijl de LAN-poort niets meer is dan een gewone RJ 45-netwerkkabelconnector.

Stap 2

Een router aansluiten. Laten we een voorbeeld bekijken van een router met een LAN-poort. Steek de internetkabel in de internet- of WLAN-aansluiting, afhankelijk van het merk en model van de router. Sluit de router als volgt aan op een computer of laptop: steek het ene uiteinde van de netwerkkabel in een willekeurige LAN-poort van de router en het andere in de netwerkconnector op de computer. Volg vervolgens alle stappen die worden aangegeven in de instructies voor uw router.

Stap 3

Het opzetten van een wifi-punt aan de hand van het voorbeeld van de Internet Beeline.

Omdat het is onmogelijk om de exacte instructies voor alle soorten routers te beschrijven, onthoud de algemene aanbevelingen:

1. Het toegangspunt op uw internetverbinding moet tp.corbina.net of tp.internet.beeline.ru zijn.

2. Zorg ervoor dat u de router met een wachtwoord beveiligt, anders kan iedereen verbinding maken met uw WiFi-hotspot.

3. De coderingsoptie is beter om WPA of WPA2 te kiezen. Tegenwoordig zijn dit enkele van de beste beveiligingssystemen.

Aanbevolen: