Hoe De Pukcode In Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Pukcode In Te Voeren
Hoe De Pukcode In Te Voeren

Video: Hoe De Pukcode In Te Voeren

Video: Hoe De Pukcode In Te Voeren
Video: How to Unlock SIM PUK Code - Find Your PUK Unblock 2024, Mei
Anonim

De PUK is een 8-cijferig nummer waarmee u uw simkaart kunt deblokkeren als u uw pincode verkeerd invoert. Het wordt verstrekt door de mobiele provider bij het aansluiten of kopen van een telefoon. U moet uiterst voorzichtig zijn bij het invoeren van deze code in uw mobiele telefoon.

Hoe de pukcode in te voeren
Hoe de pukcode in te voeren

instructies:

Stap 1

Schakel uw telefoon in en voer de beveiligingspincode in om de simkaart van de mobiele provider te activeren. De uitzonderingen zijn gevallen waarin deze functie van het aanvragen van een code door de gebruiker is uitgeschakeld. Als de vereiste nummers drie keer verkeerd zijn ingevoerd, blokkeert de telefoon automatisch de simkaart. In dit geval kunt u een extra PIN2 in uw telefoon instellen, die meer memorabel zal zijn dan de eerste. Als deze echter ontbreekt of niet is geïnstalleerd, kan de simkaart alleen worden gedeblokkeerd met de PUK-code.

Stap 2

Zoek de pukcode op de doos waarin de simkaart is verkocht. Deze staat in de regel naast de pincode en bestaat uit 8 cijfers. Als u de verpakking bent kwijtgeraakt en deze codes niet op een andere manier hebt opgeslagen, kunt u proberen contact op te nemen met de ondersteuningsdienst van de mobiele provider.

Stap 3

Leg uw probleem uit en vraag om de PUK-code te herstellen. In dit geval wordt u hoogstwaarschijnlijk gevraagd om met een paspoort en identificatienummer naar het dichtstbijzijnde kantoor van de operator te gaan. Om deze omslachtige procedure niet uit te voeren, kunt u een spraakcode registreren bij een mobiele operator. Momenteel gebruiken veel mobiele bedrijven een vergelijkbare methode om een abonnee te identificeren.

Stap 4

Voer de PUK-code in het venster voor het deblokkeren van de simkaart in en klik op de knop "OK". Als je nummers verkeerd hebt ingevoerd, controleer dan de volgorde ervan. Het biedt 10 pogingen om deze code te kiezen. Als alle 10 de verkeerde PUK-code is gekozen, wordt de kaart volledig geblokkeerd.

Stap 5

Stel een nieuwe PIN-code in na het invoeren van de PUK-code en druk op de "OK"-knop en bevestig de handeling. Als gevolg hiervan wordt de simkaart ontgrendeld. Sommige SIM-kaarten hebben ook een PUK2-code, die is ontworpen om bepaalde functies van de telefoon en de mobiele provider te deblokkeren als de PIN2-code onjuist wordt ingevoerd. Als u over deze code beschikt, is het raadzaam om u vertrouwd te maken met de gebruiksaanwijzing, die bij de simkaart moet worden gevoegd.

Aanbevolen: