Hoe De Routerinstellingen In Te Voeren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Routerinstellingen In Te Voeren?
Hoe De Routerinstellingen In Te Voeren?

Video: Hoe De Routerinstellingen In Te Voeren?

Video: Hoe De Routerinstellingen In Te Voeren?
Video: How to Login Into Your Routers Setting | Change Router Settings ( 2020 ) 192.168.1.1 Router Login 2024, Maart
Anonim

Zowel thuis als op kantoor - waar twee of meer computers kunnen worden geïnstalleerd, kunt u hun gelijktijdige verbinding met internet organiseren. De router is hiervoor bedoeld. Om de instellingen van de router in te voeren, moet u bepaalde acties uitvoeren.

Hoe de routerinstellingen in te voeren?
Hoe de routerinstellingen in te voeren?

Het is nodig

  • Een computer
  • Router
  • internet browser
  • Toetsenbord

instructies:

Stap 1

De procedure voor het instellen van de router zelf is vrij eenvoudig. Maar veel mensen hebben problemen met het vinden van een venster waar ze deze instellingen kunnen invoeren. Er zijn geen speciale programma's voor routers die een bijlage bij een nieuwe router zouden zijn. In dit geval zou het voldoende zijn om ze op de computer te installeren en vervolgens alle acties erdoor uit te voeren. Maar helaas bestaat zo'n programma niet. Daarom leiden pogingen om de router zelfstandig te configureren vaak tot een zodanig resultaat dat een computerspecialist thuis wordt gebeld, voor wiens werk u moet betalen. Er zijn maar twee manieren waarop u de instellingen van de router kunt wijzigen.

Stap 2

Eerst moet u beslissen waarvoor u naar de routerinstellingen moet gaan. Gelukkig voor velen hoeft dit meestal maar in twee gevallen te gebeuren. Wanneer u het net hebt gekocht en u de eerste installatie moet uitvoeren bij het verbinden, of wanneer u besluit van provider te veranderen die u internetdiensten levert. Als er in het eerste geval nog geen instellingen waren en u deze moet invoeren, dan worden in het tweede geval de instellingen van de oude provider gewoon irrelevant en moet u nieuwe gegevens invoeren.

Stap 3

Voordat je begint met het maken van de instellingen, moet je de router correct op je laptop of computer aansluiten en ervoor zorgen dat de verbinding correct werkt. Om verbinding te maken volgens alle regels, heb je een computer of laptop nodig met een werkende netwerkkaart, een router en een kabel, die meestal bij de router wordt geleverd. Als je geen netwerkkabel hebt, kun je er een krijgen bij elke computerwinkel. U heeft een RJ-45 netwerkkabel nodig. Verbind uw computer met een wifi-router met behulp van een kabel. De router heeft meer dan één connector, maar u moet verbinding maken via de Ethernet- of internetconnector. Verbind uw router met het netwerk via de stroomconnector en klik op de knop "Inschakelen".

Beeld
Beeld

Stap 4

Nu moet u enkele manipulaties op uw pc uitvoeren. De handelingen zijn vrij eenvoudig en vereisen geen extra kennis. U moet uw muis naar de rechter benedenhoek verplaatsen en het monitorpictogram met een internetconnector vinden, dit pictogram wordt het netwerkstatuspictogram genoemd. Klik er met de rechtermuisknop op (op sommige computers kunt u eenvoudig met de linkermuisknop klikken) en selecteer het menu-item "Netwerkcentrum". Selecteer in het geopende venster in het menu aan de linkerkant het gedeelte 'Adapterinstellingen wijzigen'.

Beeld
Beeld

Stap 5

Vind precies de verbinding die wordt gebruikt om uw router in combinatie met een computer te laten werken. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer in het menu dat verschijnt de sectie "Eigenschappen". Er wordt een apart venster met eigenschappen van de betreffende verbinding geopend. Selecteer de subsectie "Netwerk". U ziet een lijst met aangevinkte componenten die door deze verbinding worden gebruikt. U hoeft slechts één item uit de hele lijst te vinden: "Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4)". Het venster met protocoleigenschappen van de gevraagde internetversie wordt geopend. Daarin moet u een vinkje voor het item zetten om het IP-adres in de automatische modus te ontvangen. Daarnaast is het ook nodig om het adres van de DNS-server automatisch te verkrijgen. Vergeet dus niet het vakje daar ook aan te vinken. Druk vervolgens op de knop "Ok" om de wijzigingen in de instellingen op te slaan.

Beeld
Beeld

Stap 6

Om de routerinstellingen in te voeren, kunt u proberen elke internetbrowser te gebruiken die op uw computer is geïnstalleerd. In dit geval moet de router met een netwerkkabel op een computer of laptop worden aangesloten. Voer in de adresbalk het ip van uw router in, dat wordt aangegeven in de bijbehorende instructies. Hoewel verschillende routers verschillende nuances hebben bij het openen van het instellingenmenu, stellen bijna alle fabrikanten de adressen voor de router hetzelfde in. Bijvoorbeeld: 192.168.0.1; 192.168.1.1; 192.168.1.253.

Beeld
Beeld

Stap 7

Vervolgens moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Als u deze parameters niet hebt gewijzigd, zijn ze ongeveer als volgt voor alle fabrikanten: login - admin, wachtwoord - admin; login - admin, wachtwoord - leeg laten; login - Admin (met een hoofdletter), wachtwoord - leeg laten. Sommige modellen kunnen andere gegevens hebben. Ze moeten worden aangegeven in de instructies voor de router. Als de login en het wachtwoord correct zijn, wordt u naar de hoofdpagina van de router geleid, waar alle basisinstellingen worden gemaakt.

Beeld
Beeld

Stap 8

Als u geen instructies voor de router heeft, kunt u de login en het wachtwoord op de router zelf zien. De meeste apparaten hebben een speciaal label aan de onderkant met basisinformatie. Naast het modelnummer van de router en het stroomtype, ziet u het item "standaardinstellingen". Dit zijn gegevens voor standaard instellingen, waarbij het nummer van het ip-adres van de router, login- en wachtwoordgegevens worden aangegeven. Als het label ontbreekt of is verwijderd, is er een andere manier om de informatie te achterhalen die u nodig heeft. U hoeft alleen maar naar het gedeelte met netwerkverbindingsdetails te gaan en het item te vinden dat de standaard IPv4-gateway specificeert.

Beeld
Beeld

Stap 9

Standaard zijn de login en het wachtwoord van de router hetzelfde - admin. Maar het past misschien niet als je het in een speciaal venster invoert. Dan heb je ze waarschijnlijk eerder gewijzigd en ben je het gewoon vergeten. In dit geval rest er nog maar één ding: de gewijzigde instellingen resetten met een speciale functie hiervoor. Op de router hoeft u alleen maar op de "reset"-knop te drukken. Vanaf dit moment worden uw gebruikersnaam en wachtwoord weer standaardgegevens. Maar het mooiste is als je instellingen in de router verandert, de nieuwe gegevens in je dagboek schrijft of een speciaal tekstbestand maakt waarin je je nieuwe instellingen opslaat.

Aanbevolen: