Akoestiek Kiezen Voor Uw Thuisbioscoop

Inhoudsopgave:

Akoestiek Kiezen Voor Uw Thuisbioscoop
Akoestiek Kiezen Voor Uw Thuisbioscoop

Video: Akoestiek Kiezen Voor Uw Thuisbioscoop

Video: Akoestiek Kiezen Voor Uw Thuisbioscoop
Video: Het belang van akoestiek in jouw toekomstige Home Cinema (deel 2) | Episode #4 2024, Mei
Anonim

Het kiezen van de juiste luidspreker voor uw thuisbioscoopsysteem bepaalt of u van geluid moet genieten of het moet verdragen. Om een keuze te maken, is het noodzakelijk om de akoestiek in detail te bekijken in termen van verschillende parameters.

Akoestiek kiezen voor uw thuisbioscoop
Akoestiek kiezen voor uw thuisbioscoop

instructies:

Stap 1

Het eerste criterium dat moet worden overwogen, is macht. Voor passieve luidsprekers wordt het ingangsvermogen aangegeven, voor actieve luidsprekers - het vermogen van de ingebouwde versterker. Onvoldoende vermogen heeft invloed op het geluidsvolume. Denk eraan dat het uitgangsvermogen van de versterker het vermogen van de akoestiek niet mag overschrijden. Anders kan dit de prestaties van de luidsprekers beïnvloeden. Kies voor een ruimte van 17 vierkante meter een luidsprekersysteem van 80 W. Voor grotere kamers is het wenselijk om het vermogen te verhogen.

Stap 2

De gevoeligheid van een luidspreker bepaalt de luidheid van het geluid bij het beschikbare vermogen. Maak je bij het kiezen van een systeem met een hoge gevoeligheid niet al te veel zorgen over het vermogen van de versterker. Omgekeerd moet je bij een krachtige versterker niet te veel letten op de gevoeligheid. Een versterker met hoog vermogen kan zeer gevoelige luidsprekers beschadigen. Lage gevoeligheid - 84-88 dB, gemiddeld - 89-92 dB, hoog - 94-102 dB.

Stap 3

Het bereik van reproduceerbare frequenties is een kenmerk dat de betrouwbaarheid van het gereproduceerde signaal van de gespecificeerde frequenties aantoont. Zoals u weet, hoort een persoon geluid met een frequentie van 20 Hz tot 20 kHz. Voor een nauwkeurigere geluidsweergave zijn akoestische systemen echter ontworpen om geluiden te reproduceren die voor mensen onhoorbaar zijn.

Stap 4

Akoestische systemen zijn onderverdeeld in plank, vloer, satelliet, ingebouwd. Bepaal welke voor u handiger is. Zo is het vloersysteem vrij groot, wat niet geschikt is voor kleine ruimtes, en wordt de satelliet door de ruimte verspreid, waardoor het effect van aanwezigheid ontstaat.

Stap 5

Er zijn twee klassen luidsprekersystemen: Hi-Fi en Hi-End. De laatste geven het geluid veel beter weer, maar de eerste zijn goedkoper. Bepaal welke klasse akoestiek het beste bij je past.

Stap 6

Ook het materiaal waaruit het speakersysteem is gemaakt speelt een belangrijke rol. Meestal worden hout, kunststof, aluminium en glas gebruikt. Luister bij de aanschaf van akoestiek naar het geluid en bepaal zelf welke je het mooist vindt.

Aanbevolen: