Wat Heb Je Nodig Voor Een Thuisbioscoop

Wat Heb Je Nodig Voor Een Thuisbioscoop
Wat Heb Je Nodig Voor Een Thuisbioscoop

Video: Wat Heb Je Nodig Voor Een Thuisbioscoop

Video: Wat Heb Je Nodig Voor Een Thuisbioscoop
Video: Review: de ideale beamer voor je thuisbioscoop? 2024, Mei
Anonim

Om alle functies van een thuisbioscoop goed te kunnen gebruiken, moet deze correct zijn aangesloten en geconfigureerd. Het is vooral belangrijk om het luidsprekersysteem goed te verdelen en te synchroniseren met de platenspeler.

Wat heb je nodig voor een thuisbioscoop
Wat heb je nodig voor een thuisbioscoop

Begin met het aansluiten van uw thuisbioscoop op uw tv. Gebruik je moderne technologie, dan is het beter om de verbinding te maken via een digitaal kanaal, zoals HDMI. Dit zorgt voor een hoge beeldkwaliteit en ondersteuning voor extra functies. Via het HDMI-kanaal wordt niet alleen video, maar ook een audiosignaal verzonden. Op deze manier kunt u de akoestiek van uw thuisbioscoop zelfs tijdens het kijken naar tv-zenders overbrengen zonder extra kabels aan te sluiten.

Sluit nu de speaker aan op de platenspeler. Als je te maken hebt met een 5.1-systeem, dan moet je elke satelliet op het juiste slot aansluiten. Meestal bevinden de aansluitingen zich op de subwoofer of de platenspeler zelf. Meestal fungeert de draaitafel als een versterker voor de subwoofer en verdeelt hij het audiosignaal tussen de satellieten.

Het is erg belangrijk om de luidsprekers correct te plaatsen. Controleer het doel van de geselecteerde satellieten (voor of achter). Probeer ze op dezelfde afstand te plaatsen als waar u zich bevindt tijdens het kijken naar de film. Als je besluit de satellieten in de hoeken van de kamer te hangen, richt ze dan niet naar het midden van de kamer, maar naar het gebied waar de luisteraar zal zijn.

Als u naar een muzieknummer wilt luisteren met behulp van thuisbioscoopakoestiek, is het beter om het gegevensopslagapparaat op de speler aan te sluiten, niet op de tv. Hoe minder aansluitingen je gebruikt, hoe beter de geluidskwaliteit zal zijn. Gebruik voor de beste geluidskwaliteit bepaalde audiobestandsformaten zoals flac. De meeste andere computerformaten zijn ontworpen om geluid in stereo weer te geven.

Als je een 3D-tv gebruikt, heb je een geschikte speler nodig om video's in dit formaat af te spelen. Om 3D-video te bekijken, hebt u natuurlijk een speciale bril nodig die compatibel is met het model van de tv die u gebruikt.

Aanbevolen: