Hoe De Akoestiek Voor Een Ontvanger Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Akoestiek Voor Een Ontvanger Kiezen?
Hoe De Akoestiek Voor Een Ontvanger Kiezen?

Video: Hoe De Akoestiek Voor Een Ontvanger Kiezen?

Video: Hoe De Akoestiek Voor Een Ontvanger Kiezen?
Video: Laboratorium voor Akoestiek 05: Wat is het verschil tussen geluidsisolatie en geluidsabsorptie? 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee soorten ontvangers: stereoversterkers en meerkanaalsversterkers. Die laatste bestaat uit veel blokken, waaronder de stereoversterker zelf. Voor elk type ontvanger kunt u de juiste akoestiek kiezen.

Hoe de akoestiek voor een ontvanger kiezen?
Hoe de akoestiek voor een ontvanger kiezen?

instructies:

Stap 1

Selectie van voorluidsprekers:

1. Zoek eerst een goed stereopaar. Dit geeft je al de mogelijkheid om naar muziek te luisteren in uitstekende kwaliteit.

2. Bepaal of u de rest van de kanalen moet aansluiten, bijv. meer geld investeren.

3. Bepaal het type luidsprekers (vloerstaand of boekenplank) dat je nodig hebt. Het hangt direct af van de oppervlakte van uw pand.

Stap 2

Zet niet te grote krachtige speakers in een kleine ruimte, anders wordt je muziek vooral door je buren beluisterd. En je zult luisteren naar hun mening over deze kwestie, die niet altijd op een beleefde manier wordt uitgedrukt.

Stap 3

Als je een kleine kamer hebt, neem dan kleine luidsprekers. Er zijn momenten waarop het mogelijk is om vloerluidsprekers met succes in een kleine ruimte te plaatsen, maar dit is meer uitzondering dan regel. Zet je je vloerstaande speakers in een kleine ruimte, dan loop je het risico op zoemende bas, wat bij een goedkope subwoofer erg vervelend is bij het toevoegen van bas aan Winamp.

Stap 4

Merk op dat boekenplankluidsprekers qua geluidsschaal inferieur zijn aan vloerstaande luidsprekers. Maar ze hebben ook voordelen: compactheid en prijs: voor hetzelfde geld koop je grote boekenplankluidsprekers met een betere microdynamische resolutie dan vloerstaande. In dit geval zal het verlies van bas in de diepte onbeduidend zijn voor een kleine kamer.

Stap 5

Akoestiekexperts hebben berekend dat boekenplankluidsprekers een dieper beeld van stereogeluid kunnen geven, waarbij de lokalisatie in de ruimte van muziekinstrumenten en uitvoerders duidelijker zal zijn.

Stap 6

Kies je speakers zo dat ze zacht klinken en de bas niet heel diep, maar tegelijkertijd zodat de speakers alle details uit het geluid kunnen halen. Het slaan op een trommel, zoals later bleek, bestaat bijvoorbeeld uit het kort aanraken van het membraan met een stok, en de aanraking wordt gevolgd door een slag, en dan sterven de trillingen van het membraan af - dit is helemaal niet de dreun die we zijn gewend om te horen.

Aanbevolen: