Een Thuisbioscoop Kiezen: Een Gids Voor De Ingrediënten

Inhoudsopgave:

Een Thuisbioscoop Kiezen: Een Gids Voor De Ingrediënten
Een Thuisbioscoop Kiezen: Een Gids Voor De Ingrediënten

Video: Een Thuisbioscoop Kiezen: Een Gids Voor De Ingrediënten

Video: Een Thuisbioscoop Kiezen: Een Gids Voor De Ingrediënten
Video: Beginners Home Theater Buying Guide 2024, April
Anonim

Een thuisbioscoopsysteem bestaat uit een dvd-speler, AV-receiver, luidsprekers en een grootbeeld-tv. Laten we eens kijken naar de kenmerken van elk onderdeel en de principes van hun lay-out om te bepalen hoe u een thuisbioscoop kiest die u niet zal teleurstellen.

Hoe kies je het juiste thuisbioscoopsysteem? Besteed aandacht aan de kenmerken van de componenten van het systeem
Hoe kies je het juiste thuisbioscoopsysteem? Besteed aandacht aan de kenmerken van de componenten van het systeem

Als er geen enkel systeem wordt aangeschaft, bestaat de thuisbioscoop uit losse elementen. Het is beter om de selectie van technologie met de tv te starten.

Componenten van het thuisbioscoopsysteem

Televisie

Voor het verzamelen van thuisbioscopen worden traditioneel tv-ontvangers met een diagonaal van 32 inch gekocht, videoprojectoren of plasmapanelen met grote schermen kunnen ook worden gebruikt. Deze laatste kan aan de muur worden gehangen, het beeld wordt helderder en helderder en het scherm is bestand tegen licht.

Beamer

Videoprojectoren reproduceren afbeeldingen van elk formaat, voor thuisgebruik worden videoprojectoren gekocht met een formaat van ongeveer 200 x 150 cm en videoweergave van hoge kwaliteit zal het systeem in een echte thuisbioscoop veranderen.

dvd-speler

Dit toestel speelt geluid en video af van dvd/cd-schijven, speelt muzieknummers af en geeft beelden van digitale camera's weer op het tv-scherm. Bij thuisbioscoopgebruik verzendt de speler meerkanaals digitale audio naar een AV-receiver voor decodering.

AV-ontvanger

De AV-receiver zet digitale audio om in analoge audio, versterkt en zendt het signaal naar de luidsprekers. Tijdens de werking van de speler komt het geluid de ontvanger binnen, van waaruit het wordt gedistribueerd naar de kanalen van het luidsprekersysteem en het subwooferkanaal van lage frequentie. Het meest gebruikte ontvangerformaat is 5.1, dat het signaal verdeelt over 2 voor-, 2 achter-, 1 midden- en 1 subwooferkanalen.

De vermogensparameters van de voor- en achterkanalen moeten worden gesynchroniseerd en de kwaliteit van de werking van de kanalen hangt af van de grootte van het versterkingsvermogen. Voor een ruimte met een oppervlakte van 20 vierkante meter is het aan te raden om een 100W per kanaal AV-receiver te selecteren.

Akoestiek voor thuisbioscopen

In thuisbioscopen zorgt het optimale aantal luidsprekers, afhankelijk van de locatie, verdeeld in midden, voor en achter, voor de beste geluidskwaliteit bij het kijken naar een film. Alle dialogen en audio-effecten worden weergegeven door het luidsprekersysteem van het middenkanaal, en in goedkope ontvangers wordt het signaal dat door het middenkanaal gaat verdeeld tussen de luidsprekers rechts en links voor. De middenluidspreker wordt dicht bij het scherm geïnstalleerd.

Alle luidsprekers moeten magnetisch worden beschermd tegen het effect van het magnetische veld van de luidsprekers in de buurt van de tv-ontvanger op de kwaliteit van het uitgezonden beeld.

Voorluidsprekers

De voorluidsprekers geven muziek en geluidseffecten weer. Als de DK-akoestiek geen subwoofer heeft, wordt de hele lading basweergave met een verslechtering van hun geluidskwaliteit verdeeld over de twee voorluidsprekers.

De voorluidsprekers zijn verdeeld in tweeweg en drieweg. De grote luidspreker van de 2-weg luidsprekers reproduceert lage frequenties, terwijl de kleine luidspreker midden- en hoge frequenties weergeeft. Driewegluidsprekers reproduceren hoge, lage en middenfrequenties. Het wordt aanbevolen om een subwoofer aan te schaffen om het emotionele effect van de filmperceptie te vergroten en de speciale effecten van de film te versterken, ondanks het hoogwaardige geluid dat door de driewegluidsprekers wordt geproduceerd.

Frontspeakers voor thuisbioscoop worden aan de linker- en rechterkant van de tv-ontvanger geplaatst op een afstand van maximaal 1,5 meter van het apparaat en 1-1,5 meter boven de vloer. Achterluidsprekers met directionele en dipool-akoestiek creëren een surround sound-effect. Voor de vorming van niet-directioneel geluid worden de speakers door de speakers richting de muur of het plafond geplaatst.

Vermogen

Tijdens de selectie van het juiste vermogen van het akoestische systeem, moet ervoor worden gezorgd dat het vermogen van de ontvanger niet groter is dan in vergelijking met deze parameter van de luidsprekers. In een ruimte van minder dan 10-30 vierkante meter wordt aanbevolen om een systeem van 50 watt te kopen, in middelgrote kamers - een systeem van 100 watt en in grote zalen - een akoestiek van 150-260 watt.

Als je een thuisbioscoop met extra functies nodig hebt, kun je een recreatiecentrum kopen met een laag vermogen akoestiek, maar met een ingebouwde FM-tuner en karaoke.

Thuisbioscoop prijs

De fabrikant en veel technische kenmerken beïnvloeden de prijsparameter van een DK zonder tv. Goedkope modellen kosten vanaf 50 duizend roebel, gemiddelde worden verkocht voor 70-90 duizend roebel. Dure en krachtige thuisbioscoopmodellen met extra functies, hoge bouwkwaliteit en componenten kosten vanaf 100.000 roebel.

Nu weet u hoe u zonder poespas een thuisbioscoopsysteem kunt kiezen. Veel kijkplezier!

Aanbevolen: