Hoe De Netwerkadapter Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe De Netwerkadapter Werkt
Hoe De Netwerkadapter Werkt

Video: Hoe De Netwerkadapter Werkt

Video: Hoe De Netwerkadapter Werkt
Video: What Is a Wireless Adapter? | Internet Setup 2024, Mei
Anonim

Een netwerkadapter of netwerkkaart is een integraal onderdeel van elke computer die op een netwerk is aangesloten en zorgt voor communicatie en gegevensoverdracht met andere apparaten en toegang tot internet. Om te begrijpen hoe ze werken, moet u de kenmerken van de netwerkkaarten kennen.

Hoe de netwerkadapter werkt
Hoe de netwerkadapter werkt

Noodzakelijk

Een computer met een internetverbinding en een netwerkkaart

instructies:

Stap 1

Voor identificatie op het netwerk wijst de fabrikant aan elk apparaat een serienummer (MAC-adres) toe. De netwerkkaart, die het netwerkverkeer doorlaat, zoekt in elk datapakket naar zijn eigen MAC-adres. Indien gevonden, decodeert de adapter het pakket. Meestal wordt het MAC-adres als volgt geschreven: 12: 34: 56: 78: 90: AB

Stap 2

De bitbreedte of bandbreedte van de kaart bepaalt de gegevensoverdrachtsnelheid. Er zijn 8, 16, 32, 64-bits adapters. In stationaire computers worden 32-bits adapters vaker gebruikt en 64 bits zijn beter geschikt voor een server. Hoe hoger de bandbreedte, hoe hoger de snelheid van de verbinding en gegevensoverdracht via het netwerk. De volgende snelheidsparameters worden onderscheiden: 10, 100 en 1000 Mbps. Typische snelheid die vereist is voor gebruik en gebruikt door de meeste adapters is 100 Mb/s. Maar met de ontwikkeling van internet hebben gebruikers 1000 MB/s-kaarten nodig om een hogere verbinding te hebben. Als de provider deze snelheid niet biedt, heeft deze kaart geen enkel nut.

Stap 3

Met behulp van deze bus wordt informatie uitgewisseld tussen de netwerkkaart en het moederbord. Er zijn verschillende soorten interfaces: ISA, EISA, VL-Bus, PCI, CF. Moderne computers gebruiken voornamelijk de PCI-interface, die 32- en 64-bits gegevensuitwisseling ondersteunt. USB wordt gebruikt om externe netwerkkaarten aan te sluiten en een CF-slot wordt gebruikt om een laptop aan te sluiten.

Stap 4

Ben je van plan om via een coaxkabel verbinding te maken met het netwerk (er is een dikke en dunne ethernetkabel), dan heb je een netwerkkaart met een BNC-connector nodig. Bij gebruik voor datatransmissie met twisted pair worden RJ45-connectoren gebruikt. Deze twee soorten verbindingen worden het vaakst gebruikt.

Stap 5

De meeste moderne netwerkkaarten zijn bovendien uitgerust met een ROM-chip, wat een aantal voordelen biedt. Deze chip zorgt ervoor dat de computer, indien nodig, niet wordt opgestart vanaf een lokale schijf, maar vanaf een netwerkserver, zelfs als er geen schijven op de computer zijn geïnstalleerd, en heeft geen invloed op de werking van de kaart zelf.

Stap 6

Deze modus bepaalt de mogelijkheid om gegevens van de netwerkkaart te ontvangen en te verzenden. Als in de eigenschappen van een netwerkverbinding bijvoorbeeld "100 Mb/s Full Duplex" staat, betekent dit dat de netwerkkaart op 100 Mb/s werkt en gelijktijdig data kan verzenden en ontvangen, in tegenstelling tot Half Duplex. Maar om de Full-modus te laten werken, is het noodzakelijk dat het apparaat waarmee de verbinding wordt gemaakt, deze modus ook ondersteunt. In moderne computers zijn netwerkadapters geïntegreerd in het moederbord om het handiger en goedkoper te maken, hoewel vaak externe worden gebruikt. De netwerkkabel wordt in de bijbehorende connector op de netwerkkaart geïnstalleerd.

Aanbevolen: