Android Pay: Hoe Werkt Het En Hoe Gebruik Je Het?

Inhoudsopgave:

Android Pay: Hoe Werkt Het En Hoe Gebruik Je Het?
Android Pay: Hoe Werkt Het En Hoe Gebruik Je Het?

Video: Android Pay: Hoe Werkt Het En Hoe Gebruik Je Het?

Video: Android Pay: Hoe Werkt Het En Hoe Gebruik Je Het?
Video: Android Pay - What is it, how does it work and who supports it? 2024, April
Anonim

De nieuwe technologie van contactloos betalen via je smartphone verscheen vrij recent, maar nam al snel de leidende plaats in onder de vele gebruikers van gadgets op basis van het Android-besturingssysteem.

Android Pay: hoe werkt het en hoe gebruik je het?
Android Pay: hoe werkt het en hoe gebruik je het?

Hoe Android Pay werkt

Om de Android Pay-service correct te laten werken, stelt Google officieel minimumeisen aan smartphones: er moet een NFC-chip zijn geïnstalleerd (voor het doen van betalingen) en een Android-versie van minimaal 4.4.

In de praktijk zijn er echter iets meer eisen:

- de service werkt alleen op gadgets met officiële firmware (versies voor ontwikkelaars en impopulaire assemblages worden niet ondersteund. Daarom zijn niet alle Chinese telefoons hiervoor geschikt - Xiaomi, Meizu ondersteunen de service niet);

- er is een lijst met smartphones waarop Android Pay niet kan worden ingeschakeld. Dit zijn Nexus 7, Elephone P9000, Samsung Galaxy Note 3, Galaxy Light en S3.

De Android-betaalservice werkt op terminals met PayPass- of PayWave-technologieën.

Banken die met de dienst werken

Houd er rekening mee dat tegenwoordig niet alle banken de Android Pay-service ondersteunen, maar de lijst met banken die actief zijn in Rusland, waar de service met succes is gestart, is vrij breed:

· Raiffeisenbank;

· Russische standaard;

· Raketbank;

· Openen;

· Sberbank;

· Tinkoff.

De service wordt ook ondersteund door de betalingsservice van Yandex - Yandex geld

De interesse van vertegenwoordigers en winkels om de service te ondersteunen wijst duidelijk op de verdere uitbreiding van het netwerk van partners en kansen voor de consument.

Hoe te beginnen met gebruiken?

Het werkingsprincipe is eenvoudig en vergelijkbaar met systemen van Apple en Samsung. Ben je al betaler van Google-diensten, en heb je dus de betaalkaart aan je account gekoppeld, dan worden alle benodigde gegevens op de betaalkaart direct na installatie van de Android Pay applicatie op je smartphone getoond. Als u niet eerder voor Google-services heeft betaald, hoeft u na het installeren van de applicatie alleen alle details handmatig in te voeren en vervolgens de verbinding te bevestigen.

Houd er rekening mee dat voordat u een kaart toevoegt, het belangrijk is om een wachtwoord in te stellen op uw apparaat, anders reageert Android Pay met een foutmelding en voorkomt u dat u iets betaalt. Nadat u de kaart heeft toegevoegd, moet u uw wens om het mobiele betalingssysteem te gebruiken bevestigen - ofwel door een sms-code te gebruiken of door de klantenservice van uw bank te bellen (de bevestigingskosten bedragen 30 roebel, die in de toekomst).

De betaling gebeurt niet met behulp van echte kaartgegevens, maar dankzij een speciaal gevormde reeks cijfers - tokens. Ze worden gegenereerd op servers en vervolgens geüpload naar elk afzonderlijk apparaat, waar ze worden opgeslagen totdat er een betaling is gedaan. Wanneer het apparaat geen tokens meer heeft, vraagt het apparaat om internettoegang om ze opnieuw te genereren en van de server te ontvangen. Een ander ongemak is de noodzaak om betalingsacties te bevestigen met een wachtwoord, sleutelcode of vingerafdruk (afhankelijk van de manier waarop uw telefoon wordt beveiligd).

Om een bedrag van minder dan 1000 roebel te betalen, bevestigt u de gadget eenvoudig aan de terminal met het display ingeschakeld. Om een groter bedrag te betalen, moet u ook een wachtwoord of een vingerafdruk gebruiken (die aan de vingerafdruksensor moet worden bevestigd).

De Android Pay-service ondersteunt ook online betalingen. Hiervoor moet je de dienst ondersteunen door een webwinkel waarin je voor een product/dienst wilt betalen. Dit kan blijken uit de aanwezigheid van een speciaal pictogram op de website van de online winkel (groene man Android + het opschrift PAY). Na het klikken op het mannetje wordt de gebruiker automatisch doorgestuurd naar de Android Pay-applicatie, waar de betaling wordt gedaan.

Google is verantwoordelijk voor de veiligheid en beveiliging van alle gegevens. Alle gegevens worden versleuteld en opgeslagen op hun servers. Bij verlies/diefstal van uw smartphone kunnen alle gegevens op betaalkaarten op afstand verwijderd worden.

Android Pay is een geweldige service voor jongeren die de gebruikers tijd bespaart. Aansluiten.

Aanbevolen: