Waarom Heb Je Een Netwerkadapter Nodig?

Inhoudsopgave:

Waarom Heb Je Een Netwerkadapter Nodig?
Waarom Heb Je Een Netwerkadapter Nodig?

Video: Waarom Heb Je Een Netwerkadapter Nodig?

Video: Waarom Heb Je Een Netwerkadapter Nodig?
Video: internet verbinding problemen herstellen 2024, April
Anonim

De netwerkadapter is een zeer belangrijk element van de computer dat de gebruiker toegang geeft tot het netwerk. Tegenwoordig zijn deze apparaten ingebouwd in het moederbord van een computer, dus de noodzaak om ze te kopen is uiterst zeldzaam.

Waarom heb je een netwerkadapter nodig?
Waarom heb je een netwerkadapter nodig?

Netwerkadapter

Netwerkadapters zijn van verschillende typen. Tegenwoordig hoeft u ze praktisch niet zelf te kopen, aangezien moederbordfabrikanten deze apparaten inbouwen om de kosten van de computer en het gemak van de gebruiker in het algemeen te verlagen. De netwerkadapter kan worden aangesloten op een computer via een USB-ingang of via een aansluiting op het moederbord. De aankoop van deze apparaten wordt meestal geassocieerd met het uitvallen van de vorige.

Zoals u weet, zijn er twee soorten netwerken, dit zijn: draadloos en bedraad. Voor beide typen netwerken worden netwerkadapters gebruikt. Het is vermeldenswaard dat er veel meer soorten netwerkadapters voor draadloze netwerken zijn, aangezien dit type netwerk tegenwoordig erg in trek en populair is. Met hun hulp kan de gebruiker de computer verbinden met elk beschikbaar draadloos netwerk en internet gebruiken.

Waar is een netwerkadapter voor?

De meeste moderne computers en laptops hebben een geïntegreerde wifi-netwerkadapter of netwerkkaart. Het kan zijn dat deze kaart defect is en niet meer goed functioneert, of gewoon niet werkt. Dit kan als de netwerkstandaarden veranderen naar een nieuw en sneller verbindingsprotocol. Natuurlijk kunnen oude kaarten het nieuwe protocol niet meer dienen, en dus niet werken met routers die de nieuwe standaard ondersteunen. Het vervangen van zo'n kaart door een nieuwe netwerkadapter lost een urgent probleem op.

Op zichzelf hebben de netwerkadapter en de bijbehorende driver twee functies: het verzenden en ontvangen van een frame. Door een bepaalde opeenvolging van handelingen die worden uitgevoerd door de bestuurder en de netwerkadapter, krijgt de gebruiker toegang tot het netwerk en kan hij gemakkelijk en gemakkelijk op internet werken. Zonder een netwerkadapter of netwerkkaart heeft de gebruiker geen toegang tot het netwerk, kan hij er geen verbinding mee maken via een kabel en zal hij geen draadloze netwerken zoeken en gebruiken. Hierdoor verliest de gebruiker veel.

Met de moderne generatie netwerkadapters kun je internetsnelheden tot Gb/s ontwikkelen, en ze hebben ook een aantal specifieke (high-level) functies, waarvan de gebruiker soms niet eens weet. De kit kan bijvoorbeeld het volgende bevatten: ondersteuning voor bewaking op afstand, afstandsbedieningsfuncties en meer.

Aanbevolen: