Hoe De Netwerkadapter In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Netwerkadapter In Te Schakelen
Hoe De Netwerkadapter In Te Schakelen

Video: Hoe De Netwerkadapter In Te Schakelen

Video: Hoe De Netwerkadapter In Te Schakelen
Video: How to enable and disable network adapter in windows 10 || Don’t forget to subscribe 2024, April
Anonim

Het inschakelen van de netwerkadapter dient om de computer op het netwerk aan te sluiten; het achtereenvolgens in- en uitschakelen van de adapter kan nodig zijn om bepaalde verbindingsproblemen op te lossen. De bediening vereist geen speciale training en vereist geen tussenkomst van extra software.

Hoe de netwerkadapter in te schakelen
Hoe de netwerkadapter in te schakelen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Configuratiescherm" om de procedure voor het inschakelen van de netwerkadapter te starten.

Stap 2

Ga naar "Netwerk en internet" en vouw de link "Netwerkcentrum" uit.

Stap 3

Selecteer het item "Netwerkverbindingen beheren" en open het contextmenu van het object "Netwerkadapter" door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 4

Schakel het selectievakje Inschakelen in om de activeringsbewerking te voltooien of pas het selectievakje Uitschakelen toe om de vorige actie ongedaan te maken.

Stap 5

Bevestig de uitvoering van de geselecteerde opdracht door het beheerderswachtwoord in te voeren in het systeempromptvenster.

Stap 6

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" en ga naar het item "Uitvoeren" voor een alternatieve procedure om de netwerkadapter in te schakelen met behulp van de tool "Opdrachtprompt".

Stap 7

Typ cmd in het veld Openen en klik op OK om de lancering te bevestigen.

Stap 8

Roep het contextmenu van het gevonden object op door met de rechtermuisknop te klikken en geef het commando "Als administrator uitvoeren" op.

Stap 9

Voer netsh interface set interfacenaam in = Local Area Connection admin = uitschakelen. Druk vervolgens op de functietoets Enter om de uitvoering van de opdracht om de netwerkadapter los te koppelen, te bevestigen.

Stap 10

Voer netsh interface set interfacenaam in = Local Area Connection admin = ingeschakeld om de NIC-activeringsbewerking uit te voeren en druk op de softkey met het label Enter om de geselecteerde wijzigingen te bevestigen.

Aanbevolen: