Netflix: Wat Is Dit Programma, Hoe Werkt Het

Inhoudsopgave:

Netflix: Wat Is Dit Programma, Hoe Werkt Het
Netflix: Wat Is Dit Programma, Hoe Werkt Het

Video: Netflix: Wat Is Dit Programma, Hoe Werkt Het

Video: Netflix: Wat Is Dit Programma, Hoe Werkt Het
Video: Netflix, fix dit! Negen Netflix-frustraties 2024, April
Anonim
Logo van het bedrijf en de service "Netflix"
Logo van het bedrijf en de service "Netflix"

Wat is Netflix en wat zijn de functies?

Op dit moment is Netflix een platform dat bijna over de hele wereld werkt, ontworpen voor het streamen van uitzendingen van visuele inhoud: speelfilms en documentaires, tv-series, shows, enz. Het fundamentele verschil met andere soortgelijke diensten en bovendien met televisie-uitzendingen, is dat hier een serieproduct, dat veel afleveringen bevat, door de dienst in één keer wordt vrijgegeven, dat wil zeggen niet volgens een bepaald schema, bijvoorbeeld één aflevering een keer per week, maar blok - het hele seizoen tegelijk. Sommige van de shows die op Netflix worden geproduceerd, zijn gekochte producten, andere zijn zelf geproduceerd.

Netflix-kantoor
Netflix-kantoor

Naast de benadering van de release van verschillende shows, hebben de makers van de dienst de benadering van het beoordelen van het publiek heroverwogen en fundamenteel veranderd: de traditionele benadering is om de kijker in categorieën in te delen op basis van geslacht, leeftijd, geografische en andere criteria, terwijl Netflix heeft een clustersysteem geïntroduceerd dat is gericht op het verzamelen van informatie over individuele smaakvoorkeuren van consumenten en de bijbehorende verdeling in groepen (clusters) op interesses, films en tv-series bekeken, wat een nauwkeuriger en onderwerpgericht systeem van aanbevelingen oplevert. Tegelijkertijd kunnen servicemedewerkers hierdoor uiterst betrouwbare informatie verzamelen over de kijker, zijn interesses en voorkeuren: door te focussen op leeftijdscategorieën ontstaat een idee van het model van het figuur van de consument, dat mogelijk niet volledig overeenkomt met de werkelijkheid.

Dus, uitgaande van een meisje tussen de 12 en 17 jaar als kijker, kan de producent in de praktijk worden geconfronteerd met het feit dat huisvrouwen of tienerjongens de echte persoon zijn die geïnteresseerd is in zijn show. Het geeft de dienst ook het inzicht dat de consument evenzeer geïnteresseerd kan zijn in conventioneel antonieme genres: melodrama en thriller, animatie en body horror, zodat één persoon meerdere clusters tegelijk kan betreden.

Zo krijgt Netflix het meest gedetailleerde en uitgebreide idee van de persoon die geïnteresseerd is in de release van een bepaalde serie, en hoe kleiner de kans dat de service inhoud aanbiedt waarin een bepaalde gebruiker niet geïnteresseerd is als aanbeveling.

Waar en hoe te kijken?

Beeld
Beeld

U kunt vanaf verschillende apparaten verbinding maken met de Netflix-service: vanaf een computer of laptop, vanaf een smartphone of tablet, vanaf een PlayStation of Xbox en vanaf een tv, maar dit heeft zijn eigen bijzonderheden. Allereerst wordt het abonnement om de diensten te gebruiken op betaalde basis uitgevoerd, echter is er de mogelijkheid van gratis (proef)gebruik van het account gedurende de eerste maand. Het kan worden geactiveerd door te registreren en de bankkaartgegevens in te voeren, dus als de service niet past bij de klant, moet het abonnement na het verstrijken van de proefperiode worden opgezegd, anders wordt het geld automatisch opgenomen.

Netflix biedt zijn kijker verschillende maandelijks betaalde pakketten aan die verschillen in prijs en dus ook in inhoud:

- de eerste en goedkoopste kost acht euro en gaat ervan uit dat de gebruiker geen verbinding zal maken met de dienst terwijl hij deze parallel gebruikt vanaf verschillende apparaten - het is toegestaan om er maar één te gebruiken;

- de tweede kost tien euro: dit pakket gaat uit van een hogere beeldkwaliteit en de mogelijkheid om programma's van twee apparaten tegelijk te bekijken;

- de duurste kost 12 euro: hiermee kun je vier apparaten parallel aansluiten en krijg je een beeld in ULTRA HD.

Je kunt Netflix gebruiken vanaf smartphones op Android en iOS, maar met tv's wordt de situatie gecompliceerd door het feit dat om verbinding te maken met de service, deze moet zijn uitgerust met Smart-TV-technologie.

Netflix op je smartphone

Beeld
Beeld

Om Netflix te kunnen gebruiken, moet je de officiële app downloaden van Netflix Inc. uit uw apparaatwinkel (Google Play of App Store) en installeer het. De applicatie zelf is shareware, dat wil zeggen dat u niet hoeft te betalen voor download en installatie, maar dat u een bepaald bedrag rechtstreeks moet betalen voor de geleverde diensten.

Vervolgens open je Netflix vanaf je smartphone, klik je op "Een maand gratis lid worden", dat wil zeggen, je gaat akkoord met een maand gratis (gratis) gebruik. Helaas impliceert de service momenteel geen registratie of gebruik in het Russisch. Ga in de volgende stap naar de tweede stap, waar u een van de drie voorgestelde maandelijkse pakketten selecteert, doorloop vervolgens de standaard registratiefase - geef het e-mailadres en wachtwoord op waarmee u gaat invoeren, - selecteer het betalingssysteem (hier geeft u de gegevens van uw bankkaart of PayPal-systeem op), controleert u de ingevoerde gegevens, bevestigt u uw toestemming en klikt u op "Lidmaatschap starten". Daarna moet je het formaat selecteren van het apparaat van waaruit je verbinding wilt maken met Netflix, bijvoorbeeld een tv of smartphone, en, indien nodig, alle gebruikers aangeven die ook van deze service gebruik willen maken.

Nadat u dit eenvoudige proces hebt voltooid, kunt u genieten van het kijken naar uw favoriete films en tv-programma's.

Aanbevolen: