Smartphone Apple IPhone 6: Ontwerp En Specificaties

Inhoudsopgave:

Smartphone Apple IPhone 6: Ontwerp En Specificaties
Smartphone Apple IPhone 6: Ontwerp En Specificaties

Video: Smartphone Apple IPhone 6: Ontwerp En Specificaties

Video: Smartphone Apple IPhone 6: Ontwerp En Specificaties
Video: Обзор iPhone 6 2024, Mei
Anonim

Het belangrijkste verschil tussen de nieuwe Apple smartphone uit eerdere versies is het nieuwe design en grotere schermformaat. Toegegeven, dit zijn lang niet de enige veranderingen die de iPhone 6 hebben beïnvloed, ze hebben zich ook voorgedaan in andere, minder voor de hand liggende aspecten.

Smartphone Apple iPhone 6: ontwerp en specificaties
Smartphone Apple iPhone 6: ontwerp en specificaties

Elk jaar brengt Apple een nieuw model van de iPhone-smartphone uit. De iPhone 6-versie is al het achtste model in de lijn van Apple-smartphones. De volgende lancering van de verkoop van de bijgewerkte versie trekt veel aandacht van consumenten van over de hele wereld, maar deze keer in het bijzonder, omdat er in vergelijking met de vorige integratie (iPhone 5 en iPhone 5s) veel grotere veranderingen hebben plaatsgevonden.

Apple presenteerde twee modellen van de nieuwe generatie tegelijk - alleen de iPhone 6 met een 4, 7-inch matrix en de phablet (iets tussen een standaard smartphone en een tablet) iPhone 6 Plus met een nog groter scherm - 5,5 inch in combinatie met een bijgewerkt besturingssysteem iOS 8.

Verpakking en levering set delivery

Het verpakkingsontwerp is deze keer minimalistisch - de inhoud van de doos is afgebeeld in de vorm van de reliëfcontour van de smartphone (iedereen weet immers al wat erin zit).

Afbeelding
Afbeelding

Wat betreft het pakket, het is op geen enkele manier veranderd in vergelijking met de iPhone 5 en 5s en bevat nog steeds een 5W-oplader, een meter Lightning-kabel en Ear Pods.

Ontwerp en functionele kenmerken

Het belangrijkste verschil tussen de Apple iPhone 6 is een groter scherm in vergelijking met eerdere modellen, dus alle ontwerpinnovaties komen hieruit voort. In plaats van het 4-inch display dat in de iPhone 5 en 5s wordt gebruikt, wordt nu een 4,7-inch matrix gebruikt. Op het eerste gezicht lijkt de resolutie wat vreemd - deze komt met geen van de beschikbare HD-formaten overeen - 1334x750. Als u echter rekening houdt met de pixeldichtheid, wordt alles duidelijk - het is, net als in eerdere modellen, 326 pixels per vierkante inch. Apple heeft opnieuw besloten om de dichtheid niet te wijzigen, zodat ontwikkelaars van applicaties van derden deze gemakkelijk kunnen aanpassen aan het nieuwe schermformaat, terwijl hetzelfde grafische niveau behouden blijft. Bovendien kon door de vergroting van het scherm een extra rij pictogrammen op het iOS-bureaublad worden geplaatst.

Afbeelding
Afbeelding

Voor degenen die Apple-smartphones waardeerden vanwege hun compacte afmetingen, hebben de ontwikkelaars een compenserende functie geboden: bereikbaarheid. Hiermee kun je het scherm met de helft van de hoogte naar beneden schuiven, zodat de gebruiker het apparaat kan bedienen met de vinger van één hand, waarin hij de smartphone vasthoudt. U kunt deze optie activeren door te dubbeltikken op de knop van het hoofdmenu (alleen aanraken, niet drukken). Op zichzelf werd de "home"-knop niet aanraakgevoelig - in dit geval is de sensor een speciale ring rond de knop.

Toegegeven, het grootste ongemak van het gebruik van de nieuwe iPhone 6 is niet zozeer de lengte van de vingers, maar de noodzaak om het apparaat constant in de hand te balanceren - vanwege het platte oppervlak en de gladde vormen streeft de smartphone ernaar om uit de hand. Dit probleem is echter eenvoudig op te lossen met behulp van een merkcase, die zorgt voor een veiligere grip. Als je de iPhone 6 in ieder geval vergelijkt met vlaggenschip Android-smartphones, dan lijkt het formaat vrij matig.

In de nieuwe versie van de smartphone heeft Apple besloten om af te zien van de rechthoekige vormen die kenmerkend zijn voor de iPhone 5. Voor een mobiel apparaat van dit formaat is dit een volkomen terechte beslissing, anders zou het lichaam te omvangrijk lijken. Ondanks zijn indrukwekkende afmetingen ziet de iPhone 6-smartphone er heel netjes uit dankzij de afgevlakte hoeken en vloeiende overgangen.

Het iPhone 6 hoesje is gemaakt van aluminium en is een volledig metalen "doos". Waar de iPhone 5 glazen inzetstukken had, zijn er nu metalen onderdelen, gescheiden van de behuizing door plastic strips.

Afbeelding
Afbeelding

Het toestel is dunner geworden: de breedte van de iPhone 5 is 7,6 mm, terwijl de iPhone 6 dit cijfer 6,9 mm is. Ondanks het schijnbaar onbeduidende verschil, voelt de iPhone 6 veel dunner in de handen, en als je rekening houdt met het grote formaat van de kraan, won hij heel weinig gewicht - de iPhone 6 weegt slechts 129 gram (iPhone 5 weegt 112 gram). Het was mogelijk om de dikte van de Apple-smartphone te verminderen door het uitsteeksel van de camera aan de voorkant boven het oppervlak van het lichaam. Deze opbouw doet echter niets af aan het uiterlijk van de telefoon.

Afbeelding
Afbeelding

Uitvoering

De nieuwe iPhone 6 heeft een geavanceerd systeem op basis van de Apple A8-chip die de smartphoneprestaties met 25% verhoogt. Dit betekent dat apps en games veel sneller worden gestart en uitgevoerd. Bovendien is de grafische processor geüpdatet, zodat de graphics in games gewoonweg verbluffend zijn met hun hoge definitie.

Afbeelding
Afbeelding

Weergave

Qua helderheid doet de nieuwe iPhone 6 iets onder voor zijn voorganger, maar desondanks is het beeldscherm van het toestel helder genoeg om hem probleemloos in zonlicht te gebruiken. Ook het schermcontrast is hoog.

Afbeelding
Afbeelding

Autonomie

De iPhone 6 heeft een krachtigere batterij onder de achterkant dan de vorige generatie modellen: 1810 mAh versus 1570 mAh. Als je het echter vergelijkt met de vlaggenschepen van concurrerende bedrijven, dan is dit nogal wat. Dus als je de helderheid op maximaal zet, zal de batterijlading van de iPhone 6 niet eens voldoende zijn om de typische resultaten van de iPhone 5 en 5s te dekken. Vlaggenschip Android-smartphones gaan echter bijna twee keer zo lang mee en hun schermen zijn niet zo helder.

Afbeelding
Afbeelding

Camera

De hoofdcamera in de iPhone 6 is, net als in de vorige versie van Apple, een 8MP sensor en f/2.2 diafragma. Daarnaast verschilt de nieuwe smartphone echter door een aantal belangrijke veranderingen, waarvan de belangrijkste de PDAF-autofocus is die wordt gebruikt in spiegelreflexcamera's. Hierdoor zien de foto's gemaakt met de iPhone 6 er veel helderder en levendiger uit in vergelijking met de foto's gemaakt met het vlaggenschip van concurrenten.

Afbeelding
Afbeelding

Barometer

De nieuwe versie van Apple's smartphone heeft een ingebouwde sensor - een barometer, die verschillende fitnessapplicaties slimmer maakt. Hij zal dus het aantal genomen stappen kunnen tellen of, laten we zeggen, bepalen wanneer de eigenaar van de telefoon de trap of de heuvel op gaat, en door de M8-coprocessor bij te werken, kan de iPhone 6 zelfs de soort lichamelijke activiteit.

Apple Pay

Apple Pay is een betalingssysteem ontwikkeld door Apple. Nu kunt u met NFC de gegevens van een plastic kaart in een smartphone invoeren en aankopen doen in winkels door uw iPhone op de betaalterminal te leggen en uw vinger op de "home"-knop te houden. In webwinkels is het ook de bedoeling om binnenkort het Apple Pay-betaalsysteem aan te sluiten.

Afbeelding
Afbeelding

Prijs

De kosten van nieuwe smartphones van Apple op de Russische markt zijn redelijk acceptabel. Prijzen voor de iPhone 6 met een 4,7-inch display variëren van 32-42 duizend roebel, en de iPhone 6 Plus met een 5,5-inch matrix kost de koper 37-47 duizend roebel.

Aanbevolen: