Samsung Galaxy Alpha-smartphone: Ontwerp En Specificaties

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Alpha-smartphone: Ontwerp En Specificaties
Samsung Galaxy Alpha-smartphone: Ontwerp En Specificaties

Video: Samsung Galaxy Alpha-smartphone: Ontwerp En Specificaties

Video: Samsung Galaxy Alpha-smartphone: Ontwerp En Specificaties
Video: Samsung Galaxy Alpha: обзор смартфона 2024, April
Anonim

Samsung Galaxy Alpha is het eerste mobiele apparaat in een lijn smartphones van de Koreaanse fabrikant, gemaakt in een stijlvolle metalen behuizing en gebaseerd op de nieuwe SoC-technologie.

Samsung Galaxy Alpha-smartphone: ontwerp en specificaties
Samsung Galaxy Alpha-smartphone: ontwerp en specificaties

Verpakking en levering set

Het apparaat wordt verkocht in een kleine rechthoekige doos gemaakt van stevig karton met reliëf. Door het minimale aantal afbeeldingen en aantekeningen op het oppervlak ziet de verpakking er duur en stijlvol uit.

Afbeelding
Afbeelding

Het pakket bevat een oplader, een USB-aansluitkabel, een stereoheadset en een kleine stapel bijbehorende documentatie, netjes vastgebonden met een lint.

Afbeelding
Afbeelding

Ontwerp en bruikbaarheid

De belangrijkste verandering in het uiterlijk van de nieuwe Samsung Galaxy Alpha smartphone is de aanwezigheid van een scherphoekige metalen rand. Voorheen was dit frame gemaakt van plastic, had het een afgeronde en gestroomlijnde vorm, waardoor het luchtigheid en lichtheid gaf, zelfs aan zulke grote smartphones als de Galaxy Note. Nu is de ring gemaakt van metaal en verschilt in striktere vormen, wat op zijn beurt het uiterlijk van het apparaat meer visueel volume, een zekere brutaliteit en hoge kosten geeft.

Afbeelding
Afbeelding

Anders verschilt het uiterlijk van de Samsung Galaxy Alpha-smartphone praktisch niet van eerdere versies. De achterkant van het mobiele apparaat is, net als die van de Galaxy S5-smartphone, gemaakt van plastic met reliëf in de vorm van kleine stippen.

Afbeelding
Afbeelding

Vingerafdrukken zijn niet zichtbaar op de achterkant en zijvlakken, dus het apparaat bleek niet-markerend te zijn. Dankzij het reliëfoppervlak ligt de Galaxy Alpha comfortabel in de hand zonder eruit te glijden of eruit te springen.

Het gewicht en de afmetingen van het apparaat zijn zodanig dat het zelfs in een klein zakje gemakkelijk past. Zo is de Samsung Galaxy Alpha niet alleen stijlvol en netjes, maar ook nog eens een zeer compacte smartphone.

De achterkant van de Samsung Galaxy Alpha is, net als voorheen, verwijderbaar, dus de methode voor het installeren van de simkaart is standaard gebleven voor alle smartphones van het Koreaanse bedrijf - deze wordt in een sleuf onder de hoes gestoken en wordt ondersteund door een verwijderbare accu. Samsung heeft deze keer de nieuwe smartphone een slot voor flash-kaarten ontnomen, wat dit verklaart door een voldoende hoeveelheid intern geheugen - 32 GB.

De nieuwe smartphone van Samsung maakt gebruik van een Nano-simkaart. Deze verandering was echter redelijk verwacht, aangezien de meeste van zulke bekende fabrikanten zoals HTC, Sony, Acer, Huawei hun nieuwste versies van mobiele apparaten uitbrachten met ondersteuning voor SIM-kaarten van het nieuwe formaat.

Aan de achterkant van de Samsung Galaxy Alpha-smartphone bevindt zich naast het gebruikelijke venster van de hoofdcamera en de LED-flitser ook een hartslagsensor. Als u uw vinger op dit venster legt, kunt u niet alleen de hartslag bepalen, maar ook het stressniveau op dit moment beoordelen. De sensor werkt in combinatie met de vooraf geïnstalleerde S Health-app.

Afbeelding
Afbeelding

De luidsprekergrill van Galaxy Alpha is niet langer naar de achterkant gebracht, maar naar het oppervlak van de onderkant, wat erg handig is, omdat het geluid van de telefoon niet wordt geblokkeerd door het oppervlak waarop hij ligt. Naast de grill zit een standaard USB-connector die het aansluiten van externe apparaten op je smartphone ondersteunt. Aan de bovenkant bevindt zich een stereo hoofdtelefoonaansluiting en een gat voor een hulpmicrofoon.

Afbeelding
Afbeelding

Het frontpaneel van de Samsung Galaxy Alpha smartphone is bedekt met een speciale beschermlaag die krassen voorkomt. In het bovenste deel bevindt zich een metalen rooster voor het oorstuk, waarna je kleine ogen van de camera aan de voorkant en sensoren kunt zien.

Afbeelding
Afbeelding

De langwerpige mechanische knop aan de onderkant van het scherm, typisch voor alle vlaggenschip-smartphones van Samsung, bleef niet alleen op zijn plaats, maar kreeg ook een extra optie: een vingerafdrukscanner.

Ook de zijknoppen van het toestel zijn van metaal. Ondanks hun kleine formaat reageren de knoppen snel wanneer ze worden ingedrukt en zijn ze gemakkelijk te tasten in het donker.

Afbeelding
Afbeelding

De Samsung Galaxy Alpha smartphone is verkrijgbaar in zwart, wit, goud en zilver.

Afbeelding
Afbeelding

Scherm

De Samsung Galaxy Alpha smartphone is uitgerust met een touchscreen van 4,7 inch met een resolutie van 1280x720. De helderheid van het display kan handmatig of automatisch worden aangepast. Met behulp van moderne multitouch-technologie kan de smartphone tot 10 aanrakingen tegelijk aan. De telefoon is zonder problemen met handschoenen te bedienen en de ingebouwde bewegingssensor vergrendelt de sensor wanneer het toestel je oor nadert.

Afbeelding
Afbeelding

Het display van de Galaxy Alpha is helder genoeg met uitstekende antireflectie-eigenschappen, zodat de smartphone ook bij zonnig weer gebruikt kan worden.

Geluid

De geluidskwaliteit van de Samsung Galaxy Alpha-smartphone is gemiddeld - hij is vrij helder, maar mist een merkbaar basgeluid. De auditieve spreker brengt tijdens een gesprek heel duidelijk het timbre van de stem en intonatie van de gesprekspartner over, het geluid van de spreker is echter enigszins doof.

Camera

De camera in de Samsung Galaxy Alpha is minder geavanceerd in vergelijking met de vlaggenschepen Galaxy S5 en Note 4. Het toestel is voorzien van een hoofd- en frontcamera van 12 en 2,1 megapixels. De camera heeft autofocus en LED-flitser, maar mist in tegenstelling tot eerdere vlaggenschepen de Smart IOS-functie (intelligent optisch stabilisatiesysteem).

Software

Op de Samsung Galaxy Alpha smartphone is het nieuwe Android 4.4.4 KitKat besturingssysteem geïnstalleerd. De software-interface is volledig identiek aan de Galaxy S5. Het instellingenmenu kan in de vorm van pictogrammen of in de vorm van een lijst zijn. Op het bureaublad van de smartphone kan een speciale knop worden geplaatst waarmee snel toegang wordt verkregen tot de meest gevraagde applicaties. Het touchscreen wordt vergrendeld met een vingerafdruk.

Afbeelding
Afbeelding

De smartphone is ook uitgerust met een speciale applicatie S Health, die helpt om de lichamelijke gezondheid te volgen (stappenteller, fitnesstrainer, voedingscontrole, hartslagsensor, enz.).

Batterijduur

Onder de achterkant van de Galaxy Alpha-smartphone is een lithium-ion oplaadbare batterij met een relatief kleine capaciteit van 1860 mAh geïnstalleerd. Deze keuze van de Koreaanse fabrikant komt vooral door de slanke body van het toestel. Ondanks dit nadeel vertoont de Samsung Galaxy Alpha-smartphone een redelijk acceptabele batterijduur. Dus in de continue leesmodus in het FBReader-programma op het minimale helderheidsniveau kan de smartphone ongeveer 18 uur werken, terwijl hij een video bekijkt - ongeveer 10 uur. In de meer actieve modus (3D-games) gaat de batterij 4 uur ononderbroken mee.

Afbeelding
Afbeelding

Prijs

Op de Russische markt is de prijs voor een nieuwe smartphone Samsung Galaxy Alpha 25.000 roebel, wat heel acceptabel is voor een apparaat met zulke krachtige technische kenmerken en een stijlvol ontwerp.

Aanbevolen: