Een Subwoofer Instellen

Inhoudsopgave:

Een Subwoofer Instellen
Een Subwoofer Instellen

Video: Een Subwoofer Instellen

Video: Een Subwoofer Instellen
Video: Subwoofers voor beginners 2024, Mei
Anonim

Alleen al het kopen van de meest geavanceerde subwoofer garandeert nog geen goed geluid. Om het volledige potentieel van dit apparaat te benutten, moet het correct worden geïnstalleerd en geconfigureerd.

Een subwoofer instellen
Een subwoofer instellen

Installatie

De keuze van de plaats waar de subwoofer wordt geïnstalleerd, heeft grote invloed op de kwaliteit van het geluid. In de meeste gevallen zullen mensen dit apparaat in de hoek van een kamer installeren om de basweergave te maximaliseren. De hoekige plaatsing van de subwoofer kan het geluid echter vervormen en vloeiende overgangen tussen luidsprekers kunnen nadelig worden beïnvloed. De subwoofer en luidsprekers zouden als één geheel moeten werken, idealiter zou u de afzonderlijke werking van uw subwoofer niet moeten horen.

Als u kleine luidsprekers gebruikt, plaats de subwoofer dan ongeveer een meter hiervandaan. Als je hem verder plaatst, verdwijnt de illusie van bas die uit de speakers klinkt. Experimenteer voor grotere luidsprekers met de plaatsing van de subwoofer. Speel geluiden met veel bas en beweeg de subwoofer door de kamer totdat je de geluidskwaliteit bereikt die bij je past. Je doel is om de optimale balans te bereiken tussen de diepe bas van de subwoofer en de middenbas van de luidsprekers.

Verbinding

Het achterpaneel van subwoofers heeft in de meeste gevallen dezelfde aansluitingen. Voor beginners kan het aantal en de variëteit ontmoedigend zijn, maar het opzetten van de verbindingen is vrij eenvoudig. In de meeste gevallen wordt een enkele kabelverbinding als het gemakkelijkst beschouwd, hiervoor gebruikt u de Sub In- of LFE- of Bypass-connector. Houd bij het kiezen van een kabel voor aansluiting rekening met de afstand tussen de AV-receiver en de subwoofer, bepaal vooraf de weg voor het leggen en neem deze met een kleine marge.

Maatwerk

Sommige ontvangers zijn uitgerust met speciale programma's voor automatische instelling met behulp van een kalibratiemicrofoon. Gebruik het indien beschikbaar. Als u niet tevreden bent met de geluidskwaliteit, is handmatige afstemming noodzakelijk. Lees in dit geval de gebruikershandleiding, er moeten specifieke aanbevelingen zijn voor het instellen. Aan de achterkant van de subwoofer vind je ook een faseschakelaar. Speel muziek met veel bas en luister er een minuut naar. Schakel langzaam van fase en pas de waarden aan van 0 tot 180, totdat u het meest acceptabele basgeluid bereikt. Als u het verschil tussen de verschillende waarden niet hoort, stelt u fase in op 0.

Subwoofervolume

Het aanpassen van het subwoofervolume is afhankelijk van de individuele voorkeur. Sommige mensen willen bijvoorbeeld constant goede bas horen, terwijl anderen het liever alleen als een speciaal effect voelen op bepaalde momenten, bijvoorbeeld bij het kijken naar films. U kunt het voor u meest geschikte volume op het gehoor instellen, daarnaast kunt u gebruik maken van de automatische afstemprogramma's.

Aanbevolen: