Een Ontvanger Instellen Voor Een Schotelantenne

Inhoudsopgave:

Een Ontvanger Instellen Voor Een Schotelantenne
Een Ontvanger Instellen Voor Een Schotelantenne

Video: Een Ontvanger Instellen Voor Een Schotelantenne

Video: Een Ontvanger Instellen Voor Een Schotelantenne
Video: Schotel uitrichten met M7 MZ-101 (Canal Digitaal) 2024, April
Anonim

Met satelliet-tv kunt u programma's in zeer hoge kwaliteit bekijken met behulp van speciale satellietontvangers (tuners). Om echter te kunnen genieten van hoogwaardige programmering, moet u eerst uw hardware correct installeren en configureren.

Een ontvanger instellen voor een schotelantenne
Een ontvanger instellen voor een schotelantenne

Het is nodig

  • - televisie;
  • - satellietantenne;
  • - Satelliet ontvanger.

instructies:

Stap 1

Leid de kabel van de satellietschotel naar de ontvanger en sluit deze aan op de overeenkomstige connector op het achterpaneel, meestal aangeduid met "IF Input" of "LNB IN". Sluit vervolgens de ontvanger aan op de video-ingang van uw tv met behulp van de Scart-connector of RCA-connector. Probeer, om u niet te vergissen, video aan te sluiten op de gele connector en de audio op zwart en rood. Raadpleeg de letters op de achterkant van de ontvanger.

Stap 2

Zet de ontvanger aan. Raadpleeg de instructies voor uw tv om af te stemmen op het juiste kanaal. Als je alles goed doet, zie je een afbeelding met het logo van de ontvanger op het scherm. Hier wordt ook een lijst weergegeven met satellietzenders waarop u zich hebt geabonneerd. U kunt de lijst meestal ook oproepen door op de "Menu"-knop te drukken en vervolgens op de "OK"-knoppen, die u op de afstandsbediening van de ontvanger of op het voorpaneel van het apparaat vindt. Selecteer de Russische taal in de instellingen en stel vervolgens de juiste parameters in voor de tijd en het video-uitgangssignaal. Als het apparaat om een pincode vraagt, probeer dan de combinatie 1234 of 0000 in te voeren.

Stap 3

Ga naar het menu met satellietinstellingen. Selecteer de juiste satelliet en selecteer de juiste poort. Dit is meestal DiSEqC. Zoek uit de instructies voor de ontvanger via welke ingangen de satellietconverters zijn aangesloten en stel vervolgens de juiste waarden in het menu in. Scan het satellietsignaal door op de overeenkomstige toets op de afstandsbediening te drukken of door dit item in het instellingenmenu te selecteren. Houd er rekening mee dat moderne tv-modellen de mogelijkheid hebben om het satellietsignaal en verschillende kanalen automatisch te scannen, zodat de signaaloverdracht onmiddellijk kan beginnen na het selecteren van de juiste satelliet. Vergeet niet uw instellingen op te slaan.

Aanbevolen: