Een Computer Instellen Op Een Tv-verbinding

Inhoudsopgave:

Een Computer Instellen Op Een Tv-verbinding
Een Computer Instellen Op Een Tv-verbinding

Video: Een Computer Instellen Op Een Tv-verbinding

Video: Een Computer Instellen Op Een Tv-verbinding
Video: How to Use Your TV as a Computer Monitor - Updated 2020 2024, Maart
Anonim

Vaak stellen mensen zichzelf als doel om een tv aan te sluiten op de systeemeenheid van een computer of laptop. Hiervoor kun je veel methoden en apparaten gebruiken, maar het eindresultaat blijft hetzelfde.

Een computer instellen op een tv-verbinding
Een computer instellen op een tv-verbinding

Het is nodig

DVI-HDI-kabel

instructies:

Stap 1

Laten we eerst op zoek gaan naar geschikte connectoren op tv en computer. Videokaarten zijn meestal voorzien van twee hoofdtypen poorten voor het verzenden van videosignalen: VGA en DVI. Soms wordt de relatief oude DVI-poort vervangen door zijn moderne tegenhanger, HDMI.

Stap 2

In moderne lcd- en plasma-tv's vind je 3 tot 6 allerlei connectoren voor het ontvangen van een videosignaal. Meestal zijn dit de volgende typen: gewone antenne-ingang, VGA, HDMI en SCART. Het lijkt erop dat de slimste oplossing is om een VGA-VGA-kabel te vinden en je tv op je computer aan te sluiten. De methode is een van de handigste. Maar het heeft één belangrijk nadeel: de VGA-poort verzendt alleen een analoog signaal.

Stap 3

Gelukkig zijn er speciale kabels waarmee je de DVI- en HDMI-kanalen met elkaar kunt verbinden. Hier zullen we stoppen bij hen.

Stap 4

Sluit de geselecteerde kabel aan op de videokaart van de computer en de connector op de tv. Schakel beide apparaten in. Nadat het besturingssysteem is geladen, wordt een afbeelding van het bureaublad weergegeven op het tv-scherm. Als u alle snelkoppelingen en de muiscursor kunt zien, is de functie van het dupliceren van schermen al actief. In dit geval kunt u in dit stadium de installatie van de tv en pc voltooien.

Stap 5

Als je alleen de achtergrondafbeelding ziet, heb je verschillende opties. Open het Configuratiescherm, ga naar het menu Hardware en geluiden en selecteer Schermresolutie aanpassen.

Stap 6

Boven aan het nieuwe venster ziet u een afbeelding van de twee displays. Als u een signaal naar de tv wilt verzenden dat lijkt op de hoofdmonitor, activeer dan de functie "Deze schermen dupliceren".

Stap 7

Als het uw doel is om een deel van uw bureaublad te vergroten, selecteert u Dit scherm uitbreiden. In dit geval krijgt u de mogelijkheid om beide displays onafhankelijk van elkaar te gebruiken.

Stap 8

Als u de DVI-poort van een computer gebruikt, hebt u een kabel met een audioconnector aan beide uiteinden nodig om audio naar uw tv te sturen.

Aanbevolen: