Een Telefoonboek Kopiëren

Inhoudsopgave:

Een Telefoonboek Kopiëren
Een Telefoonboek Kopiëren

Video: Een Telefoonboek Kopiëren

Video: Een Telefoonboek Kopiëren
Video: Nieuwe Android-smartphone? Bestanden overzetten doe je zo 2024, April
Anonim

Het telefoonboek dat op tijd naar de computer is gekopieerd, zal u helpen uw contacten veilig en gezond te houden, zelfs als uw trouwe metgezel en assistent, uw mobiele telefoon, kwijtraakt of kapot gaat. In het ergste geval hoeft u het alleen maar naar uw nieuwe apparaat te kopiëren om contact te houden met elk contact in uw telefoonboek.

Een telefoonboek kopiëren
Een telefoonboek kopiëren

instructies:

Stap 1

Om het telefoonboek naar uw computer te kopiëren, hebt u speciale software nodig waarmee u verbinding kunt maken met de telefoon. Tegenwoordig kunt u universele programma's vinden die geschikt zijn voor veel modellen apparaten van verschillende fabrikanten. Er is echter niet één algemeen geaccepteerd programma, omdat er bijvoorbeeld verschillende besturingssystemen op verschillende smartphones zijn geïnstalleerd. Niettemin zijn PC Suite en ActiveSync de meest populaire programma's van dit soort, die niet alleen het mogelijk maken om het telefoonboek te kopiëren, maar ook als geleider fungeren om alle inhoud van het geheugen van de telefoon in de vorm van bestanden en mappen weer te geven. De laatste, te beginnen met Windows Vista, werd bekend als "Windows Mobile Device Center".

Stap 2

Bepaal welk besturingssysteem op uw apparaat is geïnstalleerd. De keuze van het programma om verbinding te maken met een computer hangt hiervan af:

• Voor Symbian OS - je hebt PC Suite nodig;

• Voor Windows Mobile OS - Windows Mobile Apparaatcentrum (ActiveSync);

• Voor Android OS - Android-Sync of MOBILedit (de laatste beweert trouwens een soort universele oplossing te zijn die geschikt is voor apparaten met verschillende besturingssystemen);

• Voor een gewone mobiele telefoon - een speciaal programma voor telefoons van een specifieke fabrikant.

Stap 3

Hoe u een telefoonboek naar een computer kopieert en bewaart in geval van verlies, laten we hieronder zien aan de hand van het voorbeeld van PC Suite en een Nokia-telefoon. Sluit je telefoon aan via een speciale kabel en voer het programma uit.

Stap 4

Selecteer in het programmamenu de opdracht "Back-up". Het venster Nokia Content Copier wordt geopend, waarin ook "Back-up" wordt geselecteerd. Zet vervolgens een vinkje voor de gegevens die u gaat bewaren, kies in het bijzonder voor "Contacten" (geef eventueel andere gegevens aan).

Stap 5

Selecteer de opslaglocatie voor het back-upgegevensbestand en klik op "Volgende". Koppel of gebruik de telefoon niet tijdens de operatie. Wanneer het kopiëren is voltooid, worden uw contacten op uw computer opgeslagen. Later kunt u, indien nodig, het telefoonboek terug naar het apparaat kopiëren.

Aanbevolen: