Hoe Maak Je Een Cameralens Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Cameralens Schoon
Hoe Maak Je Een Cameralens Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Cameralens Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Cameralens Schoon
Video: Hoe maak je een cameralens schoon? 2024, Mei
Anonim

Netheid van de lens is erg belangrijk en het is de moeite waard om te onderhouden als je echt hoge kwaliteit en scherpe foto's van je camera wilt krijgen. Zelfs als je met een erg dure lens fotografeert, zal deze niet goed presteren als de lens vuil is, bedekt is met stof, vingerafdrukken, vloeistofspatten en opgedroogde condens. Opgedroogde waterdruppels op de lens kunnen de kwaliteit van toekomstige beelden ernstig aantasten en moeten op tijd worden opgeruimd. Er zijn veel manieren om lensvlekken, stof en vet te verwijderen.

Hoe maak je een cameralens schoon
Hoe maak je een cameralens schoon

instructies:

Stap 1

U kunt droog stof uit de lens blazen met een luchtstoot, maar de luchtstoot moet uit een schone, droge spuit worden geblazen, niet uit uw mond. Door stof van je lens te blazen, loop je het risico deze nog meer te besmetten met speekseldruppels. Reinig het stof van de lens ook niet met uw vinger. Vingerafdrukken zijn veel moeilijker te verwijderen dan gewoon stof.

Stap 2

Gebruik geen schoonmaakdoekjes om de lenzen schoon te maken - ze kunnen het glas van de lens bedekken met een net van kleine krasjes. U kunt een speciale zachte borstel gebruiken, die voorzichtig en zonder druk moet zijn om de lens schoon te maken, omdat er anders ook krassen op kunnen komen, of speciale servetten voor het reinigen van fotografische optica. Dergelijke servetten worden geproduceerd door bedrijven die fotografische apparatuur produceren.

Stap 3

Als er vloeistof op uw lens komt, wacht dan niet tot deze is opgedroogd, vooral als het geen water is maar wat olie, sap of alcohol die op het glas is gemorst. Veeg druppels voorzichtig af met een schoon wattenstaafje zonder op het glas te drukken en het wattenstaafje vanuit het midden naar de randen van de lens te richten. Om opgedroogde vloeistofdruppels te verwijderen, ademt u op de lens om te beslaan en veegt u de lens onmiddellijk af met een droog wattenstaafje.

Stap 4

Bijzonder hardnekkige vloeibare verontreinigingen kunnen met gewone alcohol worden verwijderd. Bevochtig een wattenstaafje licht met ontsmettingsalcohol en laat het andere droog. Veeg de lens voorzichtig af met een vochtig wattenstaafje, zodat de alcoholresten op het glas onmiddellijk verdampen, adem dan weer op de lens en veeg deze af met een droog wattenstaafje. Een met alcohol bevochtigde stick is goed voor het reinigen van vettige plekken op de lens.

Stap 5

Bij het reinigen van de lens van olieachtige vlekken, moet u de reiniging met alcohol mogelijk meerdere keren herhalen totdat de lens weer schoon is.

Stap 6

Reiniging met alcohol is alleen geschikt voor glazen lenzen. Als je een simpele camera met een plastic lens hebt, kun je geen oplosmiddelen gebruiken. Probeer tijdens het gebruik van de camera vuil op de lens te voorkomen.

Aanbevolen: