Hoe Maak Je Een Digitale Camera Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Digitale Camera Schoon
Hoe Maak Je Een Digitale Camera Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Digitale Camera Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Digitale Camera Schoon
Video: How to CLEAN your CAMERA SENSOR SAFELY | the easy way 2024, April
Anonim

Als de foto's die met je camera zijn gemaakt minder duidelijk worden, er zijn wat zwarte vlekken of haren, dan is het nodig om deze schoon te maken. U kunt dit zelf doen of contact opnemen met het servicecentrum.

Hoe maak je een digitale camera schoon
Hoe maak je een digitale camera schoon

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst welke matrix op uw camera is geïnstalleerd - digitaal of spiegelreflex, aangezien ze op verschillende manieren worden gedemonteerd. Als de spiegel dat is, kunt u na het verwijderen van de lens bij de matrix komen, omdat deze meestal wordt schoongemaakt. En als het digitaal is, is de situatie ingewikkelder en wordt de lens bijna als laatste redmiddel verwijderd.

Stap 2

Gebruik een van de voorgestelde methoden om de matrix te reinigen. De eenvoudigste methode is om met een krachtige druk door de matrix te blazen met een blikje perslucht. Of schaf een set gereedschap aan om de camerasensor te reinigen. Gebruik alleen speciale reinigingsvloeistoffen, speciale doekjes of non-woven doeken, potloden of stiften.

Stap 3

Als de financiële mogelijkheden het toelaten, koop dan een professionele set voor het reinigen van fotoapparatuur, inclusief verschillende "peren", borstels, poetslappen, vloeistoffen en volg de aanbevelingen van de instructies. En nog een manier, zoals hierboven vermeld, is om uw camera naar een servicecentrum te brengen.

Stap 4

Onthoud dat u tijdens het reinigen in ieder geval niet op de lens, of op de matrix of op de microschakelingen blaast. Door stof af te blazen loop je namelijk het risico onderdelen te besmetten met speekseldruppels, wat kan leiden tot schade aan de camera.

Stap 5

Elimineer veegmatrices, lenzen en microschakelingen met T-shirts voor thuis, stukjes doek, enz. Dit zal alles krassen wat je kunt. Gebruik geen vloeistoffen zoals "Myth", "Fairy", "Pemolux" die niet bedoeld zijn voor het reinigen van fotografische apparatuur.

Stap 6

Let er bij het reinigen van de sensor van een digitale SLR-camera op dat u deze niet bekrast. Gebruik voor het reinigen geen wattenstaafjes, pincetten, borstels enz. Als er vuil onder het beschermende glas van de matrix komt, probeer het dan niet te krijgen, het is beter om contact op te nemen met de meester.

Aanbevolen: