Hoe Maak Je Een Dvd-kop Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Dvd-kop Schoon
Hoe Maak Je Een Dvd-kop Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Dvd-kop Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Dvd-kop Schoon
Video: CÁCH CHỮA VẾT TRẦY XƯỚC TRÊN ĐĨA CD/DVD/BLU-RAY ;) (y) 2024, Mei
Anonim

Na verloop van tijd beginnen alle schijfspelers slecht te werken en lezen ze geen schijven van hoge kwaliteit. Het hele probleem zit hem in het verstoppen van de draaitafelkop, omdat de schijven daar niet steriel schoon worden geplaatst, en om de kop te verstoppen is er niet veel zichtbaar vuil nodig. Je kunt de speler naar een servicecentrum brengen, of je kunt het zelf doen, vooral omdat het schoonmaken van de dvd-kop niet zo moeilijk is.

Hoe maak je een dvd-kop schoon
Hoe maak je een dvd-kop schoon

instructies:

Stap 1

Zoek de lens van het hoofd. Het bevindt zich in de buurt van de spil die de schijf roteert. De kop ziet eruit als de meest gewone lens, alleen heel klein (minder dan een spijker op de pink).

Stap 2

Neem vervolgens een droog wattenstaafje en wrijf dit voorzichtig over het lensoppervlak. Doe dit licht, want de lens zelf hangt aan spoelen die hem tijdens de workflow positioneren. En te hard drukken kan de precisiebeweging beschadigen. Hierdoor zal uw speler helemaal stoppen met het lezen van schijven.

Stap 3

Gebruik een speciale reinigingsvloeistof die verkrijgbaar is bij een ijzerhandel. Breng het aan op een cosmetisch wattenstaafje en reinig het zoals je vroeger je tape-koppen schoonmaakte. Neem vervolgens een cambric- of brillendoekje en veeg het voorzichtig droog.

Stap 4

Gebruik reinigingsschijven. Dit is een van de opties, maar de hele gebruikersgemeenschap is erg sceptisch over deze uitvinding en ziet niet veel voordeel en productiviteit van een dergelijke reiniging. Maar, zoals ze zeggen, aangezien zoiets bestaat, betekent dit dat niet alles zo slecht is, en ze werken tenslotte. Er is echter één "maar". Een reinigingsschijf, hoe goed hij ook is, kan alleen vuil van het oppervlak verwijderen, waardoor er een hoop stof onder de kop achterblijft.

Stap 5

Gebruik "gezamenlijke" reiniging. Voer eerst een speciale reinigingsschijf uit die vuil van het oppervlak van de dvd-kop verwijdert, demonteer vervolgens de speler en reinig de resterende vuile gebieden met de hand. U kunt dus niet bang zijn voor schade aan het oppervlak van de lenskop, bijvoorbeeld als uw hand trilt. Voer deze revisie af en toe uit. Bijvoorbeeld om de paar maanden. Wacht niet tot "springen" of andere interferentie tijdens het afspelen begint.

Aanbevolen: