Hoe Maak Je Een DSLR-camera Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een DSLR-camera Schoon
Hoe Maak Je Een DSLR-camera Schoon

Video: Hoe Maak Je Een DSLR-camera Schoon

Video: Hoe Maak Je Een DSLR-camera Schoon
Video: How to Clean Your DSLR Sensor and Mirror 2024, Mei
Anonim

Zelfs als u onlangs een nieuwe DSLR-camera hebt gekocht, bent u waarschijnlijk al het probleem van het verschijnen van vlekken op de cameralens tegengekomen. Er kunnen bijvoorbeeld druppels zout water, stuifmeel van planten enzovoort op het oppervlak verschijnen. Daarom is het voor elke beginnende fotograaf uiterst belangrijk om te weten hoe de optiek van een camera moet worden schoongemaakt.

Hoe maak je een DSLR-camera schoon
Hoe maak je een DSLR-camera schoon

instructies:

Stap 1

Er is een grote verscheidenheid aan lensreinigingsproducten verkrijgbaar in winkels, maar ze zullen u niet allemaal echt helpen. Het wordt aanbevolen om alleen die apparaten te gebruiken die zich al lang op de markt hebben bewezen.

Stap 2

Let eerst op de fotoblazer - dit is het beste product om de lens van stof te reinigen. De meest effectieve en populaire zijn de Rocket-Air en Q-ball modellen van Gioyyos. Deze parels hebben een extra klep die voorkomt dat nieuwe stofdeeltjes op de lens komen tijdens het reinigen. Gebruik nooit conventionele medische klysma's, deze bevatten talkpoeder, dat uiterst moeilijk schoon te maken is.

Stap 3

Er moeten verschillende soorten borstels in uw camerareinigingsset zitten. Per oppervlak (bijvoorbeeld voor optica en externe panelen van de camera) moet je immers verschillende borstels gebruiken. We raden aan om StaticWisk van Kinetronics aan te schaffen om de lens te reinigen. Vergeet niet dat dergelijke producten ook periodiek moeten worden gewassen, rekening houdend met alle aanbevelingen van de fabrikant.

Stap 4

Het is raadzaam om ten minste drie microvezeldoeken in uw kit te hebben: een voor de buitenoppervlakken, de tweede voor het reinigen van de vatting en de derde voor de lens. De eerste twee zijn niet al te duur, dus het is veel gemakkelijker voor u om een nieuwe tissue te kopen dan om een oude te wassen. We raden aan om B+W-doekjes te gebruiken voor het reinigen van de optiek. Hoewel ze herbruikbaar zijn, moeten ze toch regelmatig worden gewassen.

Stap 5

Pluisvrije doekjes zijn geschikt voor het reinigen van de lens met extra reinigingsvloeistoffen. Het beste product is PEC*PAD, dat in elke speciaalzaak te vinden is.

Stap 6

Het is raadzaam om vloeistof voor het reinigen van de camera alleen te kopen bij fabrikanten die u vertrouwt. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld Lens Clens-oplossingen # 4 - voor plastic en # 1 - voor optica.

Stap 7

Met LensPen kunt u de lens van alle afdrukken reinigen. Voor een effectieve reiniging moeten de instructies volledig worden opgevolgd.

Aanbevolen: