Hoe Maak Je Een Vaatwasser Schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Vaatwasser Schoon?
Hoe Maak Je Een Vaatwasser Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Vaatwasser Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Vaatwasser Schoon?
Video: Vaatwasser schoonmaken en schoonhouden 💦 Schoonmaken met Marja Middeldorp 2024, Mei
Anonim

De vaatwasser is een onvervangbare assistent in de keuken, waarmee u niet alleen het waterverbruik, maar ook uw energie en tijd kunt besparen. Het verwijdert gemakkelijk al het vuil van de vaat, spoelt en droogt ze af. Regelmatige reiniging van uw apparatuur verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat deze optimaal kan presteren.

Hoe maak je een vaatwasser schoon?
Hoe maak je een vaatwasser schoon?

Noodzakelijk

  • - antikalkmiddel;
  • - spons;
  • - glasreiniger;
  • - vaatwasser reiniger.

instructies:

Stap 1

Gebruik een vochtige spons om de buitenkant van de kast schoon te maken. Breng een beetje vloeibaar afwasmiddel van vaatwasmachinekwaliteit aan en veeg de behuizing schoon. Spoel de spons af en veeg de buitenkant van de machine opnieuw af. Gebruik een glasreiniger om uitgehard vuil te verwijderen. Het moet echter ook met een spons worden aangebracht, omdat er bij het spuiten vloeistof in de behuizing kan komen en de elektronica kan beschadigen of de openingen tussen de bedieningsonderdelen kan binnendringen. Het middel dat daar niet wordt verwijderd, zal zelf bijdragen aan de vervuiling.

Stap 2

Tijdens het afwassen wordt de binnenkant van de vaatwasser gereinigd. Kalkaanslag vormt zich echter op delen die voor uw ogen verborgen zijn. Dit probleem doet zich vooral vaak voor in gebieden met hard water. De vorming van kalkaanslag wordt aangegeven door een troebele laag op de vaat die na het wassen achterblijft. Om de machine van aanslag te verwijderen, plaatst u een ontkalker in de machine en laat u deze op maximale temperatuur draaien. Voer deze procedure eenmaal per maand uit.

Stap 3

Als je merkt dat de vaat niet helemaal afgewassen is, maak dan de grove en fijne filters schoon. Verwijder ook voedselresten die de sproeigaten hebben verstopt en de waterstroom hebben belemmerd.

Stap 4

Als minerale afzettingen van hard water de binnenkant van het apparaat hebben verkleurd, laat het dan in een normale cyclus werken met een reinigingsmiddel dat citroenzuur bevat. Dit kan worden vervangen door een kom ¼ kopje witte azijn op de bovenste plank van een lege machine te plaatsen. Het moet dus de normale cyclus doorlopen zonder wasmiddel toe te voegen. Denk eraan om speciale reinigingsmiddelen te gebruiken om de vaatwasser schoon te maken. Gebruik geen gootsteenvloeistoffen of schurende reinigingsmiddelen.

Aanbevolen: