Hoe Maak Je Een Videorecorder Schoon Clean

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Videorecorder Schoon Clean
Hoe Maak Je Een Videorecorder Schoon Clean
Anonim

Er zijn verschillende manieren om de videorecorderkoppen zelf te reinigen. Dit kan zowel met behulp van speciale videocassettes die bedoeld zijn om schoon te maken, als met een wattenstaafje gedrenkt in alcohol.

Hoe maak je een videorecorder schoon clean
Hoe maak je een videorecorder schoon clean

instructies:

Stap 1

De eerste methode is het gebruik van reinigingsvideobanden. Om met hun hulp schoon te maken, hoeft u het apparaat niet te demonteren - dit is het voordeel van deze methode. Plaats een reinigingscassette in de videorecorder en start deze. Wacht tot het van begin tot eind is afgespeeld. Gebruik dezelfde cassette niet opnieuw. In dit geval komt al het vuil dat hierdoor wordt verzameld weer op de koppen van de videorecorder. Het wordt ook aanbevolen dat u de gebruiksaanwijzing leest voordat u de reinigingsvideoband gebruikt om andere fouten te voorkomen.

Stap 2

Als de reinigingscassette niet werkt, gebruikt u de tweede methode. Het bestaat uit het handmatig reinigen van de videorecorderkoppen. Om dit te doen, heb je een stokje, een vod of cambric vod en alcohol nodig. Bereid alle materialen voor voordat u aan het werk gaat.

Stap 3

Verwijder de bovenklep van de videorecorder. Doe dit voorzichtig om de microschakeling van het apparaat niet te beschadigen. Binnen zie je een trommel met videokoppen. Neem vervolgens de voorbereide stok en wikkel er een lap of cambric lap omheen. Week het in alcohol (gebruik eau de cologne als laatste redmiddel). Veeg vervolgens voorzichtig het oppervlak van de videorecorderkoppen af. Druk er niet op, maar maak ze schoon met langzame voorwaartse bewegingen. Neem de tijd om te voorkomen dat u iets in het apparaat beschadigt, inclusief de koppen zelf.

Stap 4

Maak daarna nog een wattenstaafje door een doek om de stok te wikkelen. Dompel het niet in alcohol, maar laat het droog en veeg de koppen met zachte bewegingen af. Klik er niet op, anders kunt u ze uitschakelen.

Stap 5

Plaats na de procedure, zonder de bovenklep te sluiten, een gewone videocassette in de videorecorder en begin met afspelen. Als u de koppen correct hebt schoongemaakt, is de beeldkwaliteit goed - u kunt de dop terugdraaien. Als dit niet het geval is, herhaalt u de reinigingsprocedure opnieuw.

Aanbevolen: