Hoe Foto's Op De IPhone Te Beschermen Tegen Nieuwsgierige Blikken

Inhoudsopgave:

Hoe Foto's Op De IPhone Te Beschermen Tegen Nieuwsgierige Blikken
Hoe Foto's Op De IPhone Te Beschermen Tegen Nieuwsgierige Blikken

Video: Hoe Foto's Op De IPhone Te Beschermen Tegen Nieuwsgierige Blikken

Video: Hoe Foto's Op De IPhone Te Beschermen Tegen Nieuwsgierige Blikken
Video: Как работает iOS 13 Beta 1 на iPhone SE? 2024, April
Anonim

Sommige foto's die op onze telefoons zijn opgeslagen, zijn helemaal niet bedoeld voor nieuwsgierige blikken. IPhone-bezitters hebben verschillende manieren om foto's in één keer te verbergen - met behulp van instellingen of speciale programma's.

Hoe foto's op de iPhone te beschermen tegen nieuwsgierige blikken
Hoe foto's op de iPhone te beschermen tegen nieuwsgierige blikken

Hoe iPhone-foto's te sluiten met behulp van instellingen

Deze situatie komt heel vaak voor - je laat een persoon naar één foto op het scherm van zijn iPhone kijken, en hij begint door de fotofeed te scrollen, de fotofeed te onderzoeken, inclusief foto's die niet door buitenstaanders mogen worden gezien.

De eenvoudigste optie is om de telefoon meteen uit de verkeerde handen te rukken. Maar het ziet er onbeleefd uit en roept extra vragen op. Bovendien kan een persoon al iets persoonlijks zien. Daarom moet u van tevoren over de situatie nadenken en de foto's in de instellingen sluiten met behulp van de functie "Begeleide toegang". Het is beschikbaar in de verborgen instellingen van iOS 8.

Allereerst moet u "Begeleide toegang" inschakelen. Ga hiervoor naar "Instellingen", selecteer het item "Algemeen", het subitem "Universele toegang". Deze sectie bevat dezelfde sectie "Toegangsgids". Stel wachtwoordbeveiliging in of gebruik indien nodig een vingerafdruk. Om de functie in de toekomst te activeren, volstaat het om drie keer op de "Home" -knop te drukken.

Vervolgens moet u de "Toegangsgids" naar behoefte configureren. Dit doe je in de Foto's applicatie.

  • Elke foto openen Open
  • Druk drie keer op de Home-knop
  • Selecteer in het venster "Begeleide toegang" "Opties"
  • Selecteer "Uit" voor "Duwen".

Zo kun je nu, wanneer je iemand een telefoon geeft, drie keer op de Home-knop drukken en zo de privétoegang activeren.

Hoe foto's in notities te verbergen

U kunt foto's opslaan in notities en ze beveiligen met een wachtwoord. Deze functie is beschikbaar op iOS 9.3-modellen. Deze functie is nodig voor iedereen die foto's opslaat die niet bedoeld zijn voor nieuwsgierige blikken op Apple-apparaten. Tegelijkertijd kunnen naasten de foto's nog steeds zien.

Er zijn kleine wijzigingen in de nieuwe iOS-versie. Er is nog steeds geen "Hide Photo"-functie, maar je kunt het op een andere, lastigere manier doen. Gebruik de Notes-app om een privéfoto te bewaren.

Allereerst moet u de volgende reeks acties uitvoeren:

  • Ga naar Instellingen
  • Selecteer een gedeelte van de notitie
  • Verplaats de schakelaar naar de positie "Uitschakelen" in het item "Foto opslaan op media"

Nadat u de nodige instellingen heeft ingesteld, gaat u naar het gedeelte "Wachtwoord" en voert u de code in die uw notities en foto's beschermt. Het is ook mogelijk om deze te sluiten of te openen met de Touch ID sensor.

IPhone-gebruikers met iOS 9.3 klagen vaak dat het onmogelijk is om een wachtwoord voor een notitie in te stellen, omdat de eerste regels met gegevens zichtbaar zijn. Begin daarom een notitie met vertrouwelijke informatie niet met het wachtwoord zelf. Voer in plaats daarvan een titel in of sla de eerste regel over.

Om de foto te beschermen tegen ongewenst bekijken, plaatsen we een wachtwoord op de foto. Dit gebeurt als volgt:

  • Maak een nieuwe notitie, klik op het "+"-pictogram om gegevens toe te voegen en foto's te selecteren;
  • Klik op "Maak een foto of video" om een gesloten foto te maken ";
  • Ga naar het menu "Delen" om "Bloknotitie" op te geven;
  • Voer uw wachtwoord in en klik op het hangslot in de rechterbovenhoek.

Na deze acties wordt de foto geheim en wordt deze opgeslagen in de notitie. Om deze notitie te openen, moet u het ingestelde wachtwoord invoeren en ontgrendelen met uw vingerafdruk. Foto's uit deze notitie kunnen altijd worden opgeslagen in de galerij of in een andere geschikte applicatie via de knop "Delen". Het enige voorbehoud is dat elke gebruiker een dergelijke notitie kan verwijderen, zelfs zonder een code in te voeren. Deze methode lijkt misschien ingewikkeld, maar is zeer betrouwbaar wanneer u een foto moet opslaan.

Een foto verbergen via de galerij

Bijna iedereen heeft foto's die niet voor alle ogen bedoeld zijn. Het is beter om openhartige foto's over een leuk feestje in het verleden, een te moeilijk bedrijfsevenement of een geheime romantische date voor vreemden te verbergen. iOS 8 biedt verschillende opties, waarvan er één, de meest standaard en eenvoudige, via de galerij is. Het wordt geleverd door de ontwikkelaars zelf.

De standaardmanier omvat de mogelijkheid om foto's uit de hoofdmappen te verbergen - "Momenten", "Collecties", "Jaren". De foto blijft in de map Albums staan. Dit is natuurlijk niet een onopvallende methode, maar het is geschikt voor de meeste gevallen.

Om een foto op deze manier te verbergen, opent u de foto die u wilt verbergen en houdt u uw vinger erop. Twee knoppen "Kopiëren" en "Verbergen" verschijnen op het scherm. Klik op de tweede. Het apparaat toont een overeenkomst met alle beperkingen. Ben het met ze eens. De foto is nu verborgen voor de hoofdmappen.

U kunt de verborgen foto vinden in de map Onlangs verborgen. Het wordt weergegeven zonder een miniatuur, dus je kunt de foto niet op deze manier zien. Om een foto weer op zijn plaats te zetten, gaat u naar de map, opent u de gewenste foto, houdt u uw vinger ingedrukt totdat een menu verschijnt. Selecteer de "Toon"-knop die verschijnt en de foto verschijnt weer op zijn oorspronkelijke plaats in het album.

Foto's uit albums verbergen met apps

Er zijn verschillende apps waarmee u de gewenste foto snel en moeiteloos kunt verbergen. Ze zijn allemaal beschikbaar in de officiële AppStore.

Private Photo Vault is een handige en veilige applicatie waarmee je je foto's kunt verbergen. Snapshots worden naar de applicatie zelf verplaatst en vergrendeld met een wachtwoord. Nadat ze naar de app zijn verplaatst, verwijdert u ze uit de galerij. Ze verdwijnen niet in Private Photo Vault en blijven veilig en wel.

De applicatie is uitgerust met een aantal extra functies. Dit is bijvoorbeeld bescherming en het beperken van het aantal mislukte inlogpogingen. Als u probeert in te breken in een kluis met foto's, worden deze na verschillende mislukte pogingen gewist. Daarnaast wordt er een foto van de indringer gemaakt.

Best Secret Folder is een versleutelde applicatie. Het ziet eruit als een hulpprogramma. Niemand zal raden dat achter dit pictogram alle geheime foto's verborgen zijn. Na het installeren van het programma verschijnt er een waarschuwing over de noodzaak om een wachtwoord in te stellen. Je kunt het naar je e-mail sturen of het gewoon opschrijven.

Als het wachtwoord is vergeten, is het onmogelijk om foto's te herstellen of de code opnieuw te krijgen. Met Best Secret Folder kunt u geheime foto's exporteren naar een bestandsopslag of per post naar uzelf verzenden.

De eenvoudigste maar meest functionele applicatie heet KeepSafe. Nadat u uw meest waardevolle foto's erin hebt geïmporteerd, stelt u een wachtwoord van vier tekens in. Het zal de foto's beschermen tegen penetratie. Vergeet niet de foto's zelf uit de galerij te verwijderen.

Het nadeel van de applicatie is dat de bescherming niet sterk genoeg is. Vier tekens kunnen zelfs door willekeurige selectie worden geraden. Maar als de telefoon altijd bij de hand is, is een dergelijke bescherming voldoende - het zal niet werken om de applicatie in korte tijd te hacken.

KYMS is ook vermomd als een andere applicatie. Op het smartphonescherm ziet het eruit als een rekenmachine. Het applicatiepictogram "KY-Calc" vertegenwoordigt dezelfde applicatie die verborgen foto's opslaat.

Wanneer u de toepassing start, wordt een gewone rekenmachine-interface geopend. Om in de verborgen kluis te komen, moet je vier cijfers van de code invoeren. De code wordt ingesteld wanneer u hem voor het eerst inschakelt.

Met deze service kunt u belangrijke en verborgen foto's van uw computer, iPhone-galerij, websites en cloudopslag verplaatsen. De app ondersteunt Wi-Fi-cloudsynchronisatie. Hiermee kun je snel foto's naar andere apparaten sturen.

Aanbevolen: