Hoe U Uw Mobiele Telefoon Kunt Beschermen Tegen Afluisteren?

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Mobiele Telefoon Kunt Beschermen Tegen Afluisteren?
Hoe U Uw Mobiele Telefoon Kunt Beschermen Tegen Afluisteren?

Video: Hoe U Uw Mobiele Telefoon Kunt Beschermen Tegen Afluisteren?

Video: Hoe U Uw Mobiele Telefoon Kunt Beschermen Tegen Afluisteren?
Video: Bescherm je GSM tegen afluisteren met de Spy Phone Killer 2024, Mei
Anonim

Het mobiele apparaat is al lang een integraal onderdeel van het leven van mensen geworden. Hiermee kunt u een grote hoeveelheid informatie overdragen, waaronder geheime, persoonlijke, commerciële en afluisteren is ook heel gewoon geworden. Om uzelf te behoeden voor het lekken van waardevolle informatie, moet u weten hoe u uw mobiele telefoon kunt beveiligen tegen afluisteren.

Hoe u uw mobiele telefoon kunt beschermen tegen afluisteren?
Hoe u uw mobiele telefoon kunt beschermen tegen afluisteren?

Hoe te bepalen of een telefoon wordt afgetapt

Aan een aantal borden kunt u zien of er op een mobiele telefoon wordt getapt. Ten eerste, wanneer het luisterapparaat niet in gebruik is, blijft de batterij warm of heet. Dit omvat ook de situatie waarin de batterij van de cel waarnaar wordt geluisterd plotseling veel sneller begon te ontladen, alsof de batterij plotseling was versleten.

Ten tweede wordt het uitschakelen van de mobiele telefoon te lang en gaat gepaard met het knipperen van de achtergrondverlichting of het scherm. In dit geval is het echter mogelijk dat het apparaat gewoon defect is geraakt.

Ten derde (dit is het meest voor de hand liggende teken) treedt er vreemde interferentie op. Wanneer u bijvoorbeeld niet aan het telefoneren bent, kan er een pulserend geluid ontstaan.

Hoe een mobiele telefoon beschermen tegen afluisteren?

De gemakkelijkste en tegelijkertijd goedkoopste manier om mogelijke informatielekkage te voorkomen, is om geen mobiele telefoon te gebruiken om deze over te zetten. Dit betekent dat u geen geheime, persoonlijke, commerciële, geheime, intieme en andere soorten gesprekken hoeft te voeren via reguliere of mobiele communicatie. Om voor de hand liggende redenen is dit echter nog steeds niet de beste uitweg uit deze situatie.

Een andere eenvoudige manier om uzelf te beschermen tegen afluisteren, is door de oude simkaart te vervangen door een nieuwe, wat niemand mag weten. De operator die de IMEI aanvraagt - een uniek telefoonnummer, zal u echter blijven identificeren en daarom zal het wijzigen van de simkaart niets doen en moet u een nieuw apparaat kopen. Het belangrijkste nadeel van deze methode is dan ook: hoge kosten voor de aanschaf van nieuwe simkaarten, evenals telefoons. Vanwege dit nadeel zal deze beschermingsmethode voor veel mensen onaanvaardbaar zijn.

U kunt uw mobiele telefoon ook beschermen tegen afluisteren met behulp van een crypto-telefoon - een apparaat dat is uitgerust met speciale coderingstools. Cryptotelefoons beschermen effectief tegen afluisteren, maar ze hebben een aantal nadelen: hoge kosten, de abonnee moet zo'n apparaat aan de andere kant van de verbinding hebben en een spraakvertraging van enkele seconden.

Het gebruik van gespecialiseerde software stelt u ook in staat uw mobiele telefoon te beschermen tegen afluisteren. Softwareproducten worden bijvoorbeeld op de communicator of smartphone geïnstalleerd met een versleuteling op drie niveaus van het gesprek.

Een andere optie om te beschermen tegen afluisteren is het gebruik van een oplichter. Dit is een coderingsapparaat dat is aangesloten op een communicatieapparaat en alle gegevens, inkomende of uitgaande oproepen online codeert.

Om uw mobiele telefoon te beschermen tegen afluisteren, kunt u een masker gebruiken. Het is een accessoire dat ruis veroorzaakt op de lijn, waardoor het normale gehoor wordt belemmerd bij het afluisteren. Voor de abonnees zelf zal dergelijke ruis echter niet worden gehoord.

Welke optie u ook kiest, vergeet niet dat het beschermen van uw telefoon tegen afluisteren ook uw belangen beschermt, aangezien informatie die in verkeerde handen valt, tegen u kan werken.

Aanbevolen: