Hoe Elektrische Apparaten Te Beschermen Tegen Stroompieken?

Inhoudsopgave:

Hoe Elektrische Apparaten Te Beschermen Tegen Stroompieken?
Hoe Elektrische Apparaten Te Beschermen Tegen Stroompieken?

Video: Hoe Elektrische Apparaten Te Beschermen Tegen Stroompieken?

Video: Hoe Elektrische Apparaten Te Beschermen Tegen Stroompieken?
Video: How To Protect Electrical Appliances From Over Voltage | Power Surge Protector | Urdu / Hindi 2024, Mei
Anonim

De levensduur van verschillende huishoudelijke apparaten hangt niet zozeer af van het merk van het gekochte product, maar van de kwaliteit van de elektriciteitstoevoer naar het netwerk. Immers, eventuele uitschakelingen of spanningspieken kunnen schade aan apparaten veroorzaken. Daarom is het erg belangrijk om te weten hoe u ze kunt beschermen tegen spanningspieken.

Hoe elektrische apparaten te beschermen tegen stroompieken?
Hoe elektrische apparaten te beschermen tegen stroompieken?

instructies:

Stap 1

Spanningsbegrenzers van klasse B. Ze worden vaak in particuliere huizen geïnstalleerd. Deze afleiders zijn bescherming tegen bliksem en verschillende overspanningen, ook atmosferische. De begrenzers worden geïnstalleerd bij de ingang van het gebouw, dat wil zeggen in het hoofdschakelbord. De klasse B-begrenzer kan het object beschermen tegen een ontlaadstroom tot 70 kA. De limiter is gebaseerd op varistoren. Omdat varistoren een verhoogde niet-lineariteit hebben, gaat de hoofdstroom door de afleider, waardoor het overspanningsniveau wordt verlaagd.

Stap 2

Spanningsbegrenzers van klasse C. Ze beschermen apparaten tegen overspanningsresten die door klasse B-begrenzers zijn gegaan, of ze zijn de eerste beveiliging in die gebouwen waar klasse B-begrenzers niet zijn geïnstalleerd. Het beschermt interne bedrading, stopcontacten, schakelaars, enz. Het is erg belangrijk om de spanningsbegrenzers op een afstand van minimaal 7 meter van elkaar te installeren, omdat dit zorgt voor een afwisselende aansturing.

Stap 3

Klasse B + C spanningsbegrenzers. Met dit type gecombineerde begrenzers kunt u ruimte besparen in de schilden, omdat het hele apparaat in een gemeenschappelijke doos is gemaakt en de grootte kan verschillen, afhankelijk van hoeveel u nodig hebt om de geleiders te beschermen.

Stap 4

Spanningsbegrenzers van klasse D. Dit type begrenzer wordt gebruikt om de duurste apparaten te beschermen, dus het wordt direct naast hen geïnstalleerd en beschermt ze alleen. Deze afleider kan alleen worden gebruikt met andere beschermingsgraden, anders zal eventuele overspanning deze beschadigen.

Stap 5

Spanning relais. Wanneer de spanning in het netwerk fluctueert, schakelt het relais alle apparaten uit en wanneer de spanning zich stabiliseert, verbindt het ze automatisch. Relais worden gebruikt om televisies, koelkasten, wasmachines, enzovoort te beveiligen.

Stap 6

Overspanningsbeveiligingen. Stabilisatoren regelen spanningsdalingen. Als de spanning de beschikbare limieten overschrijdt, wordt de consument losgekoppeld van het netwerk. Nadat de spanning normaal wordt, wordt de stabilisator ingeschakeld.

Stap 7

Ononderbroken stroomvoorziening. Stroomuitval is over het algemeen erg gevaarlijk voor computers. Als er constant elektriciteit knippert, kan de apparatuur volledig doorbranden. Om dit te voorkomen, is het beter om een ononderbroken stroomvoorziening te installeren, waardoor, in het geval van een plotselinge stroomuitval, de computer correct kan worden afgesloten en alle informatie kan worden opgeslagen.

Aanbevolen: