Hoe Apparatuur Te Beschermen Tegen Stroompieken?

Inhoudsopgave:

Hoe Apparatuur Te Beschermen Tegen Stroompieken?
Hoe Apparatuur Te Beschermen Tegen Stroompieken?

Video: Hoe Apparatuur Te Beschermen Tegen Stroompieken?

Video: Hoe Apparatuur Te Beschermen Tegen Stroompieken?
Video: How to protect you computers and networking equipment from power surges from your ISP 2024, Mei
Anonim

Spanningspieken hebben een negatieve invloed op de werking van elektrische apparaten en kunnen niet alleen leiden tot uitval, maar in sommige gevallen ook tot brand. Om de apparatuur te beschermen, worden allerlei apparaten gebruikt die apparatuur kunnen beschermen tegen overspanningen en negatieve gevolgen voor huishoudelijke apparatuur kunnen voorkomen.

Hoe apparatuur te beschermen tegen stroompieken?
Hoe apparatuur te beschermen tegen stroompieken?

Het is nodig

Stabilisator, overspanningsbeveiliging of UPS

instructies:

Stap 1

Er zijn 3 soorten apparaten die apparatuur kunnen beveiligen: overspanningsbeveiligingen, stabilisatoren en ononderbroken voedingen (UPS). Elk van deze varianten is effectief voor bepaalde apparaten en helpt storingen bij stroomuitval te voorkomen.

Stap 2

De stabilisator is de eenvoudigste elektrische veiligheidsvoorziening. Hij is in staat om pieken te weerstaan en de spanning terug te brengen tot een technisch acceptabel niveau. Het nadeel van stabilisatoren is dat ze niet effectief zijn bij korte spanningspieken. hebben geen tijd om de plotselinge toename van energie af te vlakken en daarom kunnen sommige apparaten zelfs na hun installatie defect raken.

Stap 3

Installeer overspanningsbeveiligingen om plug-in apparaten te beschermen. Ze vangen het vaakst de klap op bij netwerkproblemen, terwijl ze aan de uitgang standaard 220 V afgeven. Stroomfilters zijn een soort verlengsnoeren of adapters waarin al stabilisatoren zijn ingebouwd. Deze apparaten zijn bestand tegen spanningspieken tot enkele duizenden volt, die zijn ontstaan als gevolg van een blikseminslag of bij het werken met een lasapparaat.

Stap 4

Ononderbroken voedingen zijn ook een effectieve bescherming, zij het duurder. Een UPS is essentieel om uw computer en zijn componenten te beschermen in het geval van een plotselinge stroomuitval of stroompiek. Deze apparaten zijn batterijen die automatisch worden opgeladen wanneer ze op het netwerk worden aangesloten. Wanneer de stroom is uitgeschakeld, krijgt het apparaat een stroomstoot en kan het de apparatuur tegelijkertijd nog enkele minuten van elektriciteit voorzien, wat voldoende kan zijn om het werk met documenten te voltooien en de computer correct af te sluiten.

Stap 5

Installeer de UPS met behulp van de kabel die bij het product is geleverd en wordt aangesloten op de voeding van de computer. Sluit de noodstroomvoorziening aan op het elektriciteitsnet en start deze vervolgens met de knop op de behuizing. Vervolgens kunt u de computer starten om aan de slag te gaan.

Aanbevolen: