Hoe De Hyundai Getz-batterij Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Hyundai Getz-batterij Te Verwijderen?
Hoe De Hyundai Getz-batterij Te Verwijderen?

Video: Hoe De Hyundai Getz-batterij Te Verwijderen?

Video: Hoe De Hyundai Getz-batterij Te Verwijderen?
Video: How do you replace a car battery on a Hyundai 2024, April
Anonim

Tijdens autoreparaties of aan de vooravond van extreem koud weer moeten automobilisten de accu's zelf verwijderen. In veel machines zijn ze gemakkelijk toegankelijk en het ophalen ervan is geen probleem. Dat geldt ook voor Hyundai Getz.

Hoe de Hyundai Getz-batterij te verwijderen?
Hoe de Hyundai Getz-batterij te verwijderen?

instructies:

Stap 1

De locatie van de accu is de motorruimte. De bovenkant van de batterij is bedekt met een waterdichte zwarte hoes, die moet worden verwijderd. Nadat u het deksel heeft verwijderd, zet u het contact uit door eerst de massa los te koppelen en daarna de + kabel.

Stap 2

Draai de bout van de montageplaat los en trek de batterij eruit. Als de batterij het einde van zijn levensduur heeft bereikt, breng hem dan naar een recyclingcentrum, omdat hij giftige stoffen kan bevatten.

Stap 3

Reinig de polen voordat u de batterij terugplaatst. Dit kunt u het beste doen met een koperen draadborstel en daarna de klemmen insmeren met een speciaal roestwerend vet.

Stap 4

Sluit na het installeren van de batterij de kabels aan op de juiste klemmen. Voer indien nodig de radiocode in. Verwissel de kabels niet. Dit kan ernstige schade aan de generator en het gehele elektrische systeem veroorzaken.

Stap 5

Om de mate van ontlading van de batterij te controleren, is het noodzakelijk om de dichtheid van de elektrolyt te meten met behulp van een hydrometer. Hoe hoger de dichtheid, hoe hoger de bol van de hydrometer zal stijgen, op de schaal waarvan de waarden worden uitgezet in dichtheidseenheden (g / cm3). Het meten van de dichtheid van de elektrolyt moet uiterst voorzichtig gebeuren, zodat er geen elektrolyt van de pipet op het batterijoppervlak of de batterij kan komen. Elektrolyt is zwavelzuur, dat corrosie en elektrische lekkage kan veroorzaken. De zuurtemperatuur tijdens dichtheidsmeting is 200-300C. Metingen worden in elke bank uitgevoerd en het zou overal hetzelfde moeten zijn. De norm voor een opgeladen batterij is 1,28 g/cm3. Wanneer de batterij voor 50% is ontladen, is de dichtheid van de elektrolyt 1, 20 g / cm3 en voor een ontladen kwart - 1, 24 g / cm3. In de laatste twee gevallen is het nodig om de accu in de winter op te laden.

Stap 6

Laad de accu op in een goed geventileerde ruimte met de kap open. Tijdens het opladen moet de laadstroom ongeveer 10% van de batterijcapaciteit zijn en de oplaadtijd ongeveer 10 uur. De elektrolyttemperatuur tijdens het opladen mag niet hoger zijn dan +550C. Zo niet, onderbreek dan het laden of verlaag de stroom.

Aanbevolen: