Hoe De Schrijfbeveiliging Op De Camera Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Schrijfbeveiliging Op De Camera Te Verwijderen
Hoe De Schrijfbeveiliging Op De Camera Te Verwijderen

Video: Hoe De Schrijfbeveiliging Op De Camera Te Verwijderen

Video: Hoe De Schrijfbeveiliging Op De Camera Te Verwijderen
Video: How to fix Card's write protect switch is set to lock 2024, April
Anonim

Na het kopiëren van foto's van een digitale camera of de geheugenkaart naar een computer, kan er een situatie ontstaan waarin de camera automatisch de geheugenmedia beveiligt tegen schrijfbeveiliging en weigert foto's te maken of video's op te nemen. Wat te doen in dit geval als de schrijfbeveiliging niet kan worden verwijderd in de camera-instellingen?

Hoe de schrijfbeveiliging op de camera te verwijderen
Hoe de schrijfbeveiliging op de camera te verwijderen

instructies:

Stap 1

De eerste manier om een geheugenkaart weer in "werkende staat" te brengen, is door deze uit de camerasleuf te verwijderen. Koppel de camera los en verwijder de geheugenkaart. Draai het in uw handen en misschien vindt u er een kleine schakelaarvergrendeling op. Het is gemaakt als een hendel op 3,5-inch schijven en heeft twee standen: schrijven naar de kaart is toegestaan en schrijven naar de kaart is verboden. Beweeg de hendel naar de tegenovergestelde positie en steek deze in de digitale camera, probeer dan een foto te maken.

Stap 2

Het is mogelijk dat de camera nog steeds weigert een foto te maken vanwege schrijfbeveiliging, of een kaart zoals xD gebruikt, die geen hendel heeft. Kaarten zonder schakelaar zijn geïnstalleerd in sommige modellen digitale camera's van Olympus en andere fabrikanten. In dit geval annuleert u in het menu de beveiliging voor een specifieke afbeelding die u hebt geselecteerd - dit wordt weergegeven door een pictogram in de vorm van een sleutel.

Stap 3

Als de instellingen van het apparaat niet gepaard gaan met een dergelijke optie, moet u de derde methode gebruiken - verwijder het kenmerk "Alleen-lezen" van de afbeeldingen waarop het was ingesteld. Dit gebeurt via een computer. Sluit de geheugenkaart aan op de pc, open deze en schakel het selectievakje "Alleen lezen" in de bestandseigenschappen uit.

Stap 4

Als de vorige methoden niet hebben geholpen, raadpleeg dan de gebruikershandleiding van de camera. Aan het einde van de handleiding staat meestal een gedeelte met foutmeldingen voor het knipperen van je camera. Naast de berichten die op het display van de camera verschijnen, bevat de brochure de redenen voor hun uiterlijk en oplossingen. Hoogstwaarschijnlijk is er ook een fout over de onmogelijkheid om op te nemen of het geheugen te beschermen tegen schrijven, en afhankelijk van de fabrikant van de camera heeft deze mogelijk een specifieke oplossing.

Stap 5

En tot slot, in de laatste vijfde methode, kunnen we praten over een softwarefout in de camera. De oplossing voor het probleem met het schrijven naar een geheugenkaart in dit geval is om deze te formatteren via Windows-tools of rechtstreeks vanuit het cameramenu.

Aanbevolen: