Hoe Ruis Uit Luidsprekers Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Ruis Uit Luidsprekers Te Verwijderen
Hoe Ruis Uit Luidsprekers Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis Uit Luidsprekers Te Verwijderen

Video: Hoe Ruis Uit Luidsprekers Te Verwijderen
Video: How to Remove Background Noise in Premiere Pro 2024, April
Anonim

Luidsprekergeluid is ongetwijfeld een veelvoorkomend probleem dat vroeg of laat veel muziekliefhebbers verrast. Het komt vaak voor als gevolg van magnetische velden in de kabels die vanaf de achterkant van de computer lopen. Dit kan bijvoorbeeld een kabel zijn van een monitor of van een muis. Verschillende van de meest bekende methoden zullen helpen om met deze overlast om te gaan.

Hoe ruis uit luidsprekers te verwijderen
Hoe ruis uit luidsprekers te verwijderen

instructies:

Stap 1

Eerst moet u de reden bepalen voor het verschijnen van externe ruis in de luidsprekers. Meestal kan dit een slechte afscherming van de versterker en/of kabel zijn. Om dit te controleren, neemt u de kabel in uw hand. Als het geluid hierna luider wordt, wikkelt u de kabel gewoon met folie of vervangt u deze door een nieuwe afgeschermde. Wat het laatste betreft, dit is de meest optimale optie, omdat magnetische velden het geluid uit de luidsprekers niet zullen verstoren en het geluid zelf schoner zal zijn.

Stap 2

Als het probleem in de versterker zelf ligt, ligt het hier ingewikkelder. Het is noodzakelijk om de luidsprekers te demonteren en van binnenuit af te schermen met metaalfolie. Een andere optie is om een subwoofer of speakers bovenop de processorbehuizing te plaatsen.

Stap 3

Er kan luidsprekerruis optreden als gevolg van een gebrek aan aarding. Goedkope behuizingen lekken vaak elektrische signalen die interferentie veroorzaken in het hele systeem. Om dit probleem op te lossen, is het raadzaam uw computer te aarden. De eenvoudigste optie is om de behuizing bijvoorbeeld op een batterij aan te sluiten. Zo wordt de spanning van de behuizing verwijderd en verdwijnt de ruis.

Stap 4

Probeer uw luidsprekermengsysteem in te stellen. Ga hiervoor naar het menu "Start -" Configuratiescherm - "Geluid. Zoek op het tabblad "Afspelen" uw luidsprekers, klik met de rechtermuisknop en selecteer in het menu dat verschijnt de regel "Eigenschappen. Zoek vervolgens in het geopende venster het tabblad "Niveaus" en schakel de functie "Line in" daarin uit.

Stap 5

Als alle bovenstaande methoden niet helpen om het probleem op te lossen, rest er nog maar één ding: nieuwe luidsprekers kopen.

Aanbevolen: