Een Actieve Subwoofer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Actieve Subwoofer Aansluiten
Een Actieve Subwoofer Aansluiten

Video: Een Actieve Subwoofer Aansluiten

Video: Een Actieve Subwoofer Aansluiten
Video: How to connect an active subwoofer to a sound reinforcement system 2024, Mei
Anonim

De autoradio kan uw verblijf op de weg merkbaar opvrolijken - zowel tijdens een lange reis als tijdens het gewone rijden op stadswegen. Om u nog meer te laten genieten van de muzikale begeleiding in de auto, kunt u een actieve subwoofer aansluiten op de radiobandrecorder, die het geluid versterkt, krachtiger maakt en het geluid een bijzonder heldere kleur geeft. In dit artikel leert u hoe u een actieve subwoofer op de juiste manier aansluit op een radiobandrecorder die de aansluiting van dergelijke apparaten ondersteunt.

Een actieve subwoofer aansluiten
Een actieve subwoofer aansluiten

instructies:

Stap 1

Selecteer de locatie in de auto waar u de subwoofer gaat installeren en voorzie daar de stroom van de auto-accu of sigarettenaansteker, let daarbij op de polariteit.

Stap 2

Om het vermogen van de subwoofer aan te passen, installeert u er een condensator op door deze aan te sluiten op de voeding van de subwoofer. De aanwezigheid van een condensator zal te veel spanning op de spanning van het gehele elektrische netwerk van het voertuig verminderen.

Stap 3

Gebruik voor aansluitingen op de subwoofer de cinch-connector en voedingsschroefaansluitingen. Sluit de subwoofer aan op het lichtnet van het voertuig, zorg ervoor dat de polariteiten correct zijn en de condensator correct is geïnstalleerd, en let ook op de polariteiten.

Stap 4

Pas na het installeren van de subwoofer de subwoofer aan - beperk de bovengrens (omzet) door aan de overeenkomstige knop op de subwoofer te draaien.

Stap 5

Als uw subwoofer ook een faseknop heeft die de wobbelfase van de luidspreker aanpast, laat deze dan uitgeschakeld of schakel hem in om de wobbelfasewaarde in te stellen op 180.

Stap 6

Probeer een harmonieuze combinatie te bereiken van de frequentierespons van uw subwoofer en uw middentonenluidsprekers. Pas de bovenste frequentie van de subwoofer aan zodat de kenmerken elkaar niet storen als de subwoofer de mogelijkheid impliceert om deze parameter aan te passen.

Stap 7

Naast het aansluiten van een actieve subwoofer heb je ook de mogelijkheid om een passieve subwoofer in je auto te installeren als de radio het aansluiten van een actief apparaat niet ondersteunt.

Aanbevolen: