Een Subwoofer Aansluiten Op Een Auto

Inhoudsopgave:

Een Subwoofer Aansluiten Op Een Auto
Een Subwoofer Aansluiten Op Een Auto

Video: Een Subwoofer Aansluiten Op Een Auto

Video: Een Subwoofer Aansluiten Op Een Auto
Video: How to Install a Subwoofer and Amplifier in a car 2024, April
Anonim

Veel autoliefhebbers dromen van het akoestische ontwerp van de auto. Maar voordat u luidsprekers in een auto gaat installeren en kopen, moet u zich voorstellen hoe het audiosysteem van uw auto als geheel eruit komt te zien.

Een subwoofer aansluiten op een auto
Een subwoofer aansluiten op een auto

Het is nodig

  • - subwoofer;
  • - Akoestische systemen.

instructies:

Stap 1

Een subwoofer is een speciale luidspreker die is ontworpen om laagfrequente geluiden weer te geven. De onderscheidende kenmerken zijn de grote diameter van de diffusor en de overheersende berekening voor de productie van geluidsgolven in het bereik van 10-150 Hz. De subwoofer is een aanvulling op de reeds geïnstalleerde auto-akoestiek en vervangt de bas niet volledig. 5 luidsprekers worden beschouwd als de ideale optie voor standaard akoestiek - 2 voor, 2 achter en 1 subwoofer. Ook is het wenselijk als er speciale tweeters zijn met een kleine kegel ervoor.

Stap 2

In de auto worden vier soorten akoestisch ontwerp gebruikt: striptype, gesloten (CC), oneindig akoestisch scherm en behuizing met fase-omvormer (FC). Om de woofer te installeren en het akoestische ontwerp te kiezen, let op de carrosserie en het type ervan.

Stap 3

Alle auto's zijn conventioneel verdeeld in 3 klassen: met een kofferbak geïsoleerd van het passagierscompartiment (sedantype), open carrosserie (cabrio), gecombineerd interieur- en bagageruimtevolume (hatchback en stationwagen). In een auto met een sedan-achtige carrosserie is het best lastig om een subwoofer te installeren. Als je de subwoofer in de kofferbak plaatst, zijn alleen lage frequenties in het passagierscompartiment te horen.

Stap 4

De achterste plank is het meest geschikt voor het installeren van de wooferkop in sedan-achtige auto's. Hoewel je in zo'n auto alle methoden van akoestisch ontwerp kunt gebruiken. Installeer naast de hoedenplank ook de subwoofer in de armsteun van de achterbank. Zorg er in dit geval voor dat de gaten groot zijn en de wooferconus niet belemmeren. Anders kun je goede en hoogwaardige bas vergeten.

Stap 5

In auto's met een hatchback-carrosserie is het installeren van een woofer net zo eenvoudig als het pellen van peren. Gebruik hier "vrije lucht", evenals elke vorm van akoestisch ontwerp voor de woofer. Houd er bij het kiezen van subwoofers rekening mee dat subwoofers met 10-inch woofers melodieuzer, mooier en nauwkeuriger klinken dan hun grote collega's.

Stap 6

Het is erg moeilijk om een woofer te installeren in een auto met een cabrioletbody, omdat er maar heel weinig ruimte voor is. Behaal echter goede resultaten qua geluidsdruk met behulp van FC (behuizing met basreflex) of PC (bandpass-akoestiek). Als het volume van de akoestiek zeer beperkt is, gebruik dan ook akoestiek van het gesloten type. Gebruik ook twee woofers en monteer voor een grotere impact een stijve plaat op enige afstand ervoor.

Aanbevolen: