Een Actieve Antenne Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Actieve Antenne Aansluiten
Een Actieve Antenne Aansluiten

Video: Een Actieve Antenne Aansluiten

Video: Een Actieve Antenne Aansluiten
Video: Installing an HDTV antenna for "Free TV" 2024, April
Anonim

Veel voertuigen bieden geen standaardlocatie voor een sprietantenne of de antenne is niet geïnstalleerd. In dit opzicht zijn actieve autoantennes, die kleine afmetingen hebben en beschikbaar zijn voor installatie in de cabine op de voorruit, erg populair geworden.

Een actieve antenne aansluiten
Een actieve antenne aansluiten

Het is nodig

  • - auto;
  • - actieve antenne;
  • - condensator;
  • - stikken;
  • - adapter.

instructies:

Stap 1

Sluit de actieve antenne aan op de standaarduitgang. Installeer hiervoor eerst een speciale adapter. Het is te vinden in autowinkels. Soldeer de twee uitgangen van de condensator en de spoel aan elkaar. Deze pin is nodig om de antenne aan te sluiten. Soldeer de tweede draad van de condensator aan de centrale kern van de antenne die u op de radio wilt aansluiten.

Stap 2

Soldeer een draad voor +12V voeding naar de tweede uitgang van de choke. Let vervolgens op de isolatie, sluit hiervoor de plus van de gele draad, waaraan de voeding wordt geleverd wanneer het contact wordt aangezet, aan op de antenne via de + 12V-choke. Sluit hem met een condensator aan op de radio.

Stap 3

Gebruik een andere optie om de actieve antenne in te schakelen. Hiervoor heb je dezelfde onderdelen nodig. Plaats een warmte-isolerende buis op de choke en op de condensor, steek deze structuur in de plug. Soldeer de middelste kern. Soldeer vervolgens de afschermingsvlechtdraden. Maak de tweede connector vast, vergeet niet om eerst de draad op zijn tegenhangers te plaatsen.

Stap 4

Sluit de draden van de radio aan op de antenne in de volgende volgorde. Gele draad naar permanent plus, ongeacht waar de contactschakelaar zich bevindt. Sluit de rode draad aan op de contactslotaansluiting, waarin een plus verschijnt op het moment dat de sleutel wordt omgedraaid. Je kunt het vinden met behulp van een tester. De zwarte draad is aarde, sluit deze aan op het lichaam. De blauwe of witblauwe draad moet worden aangesloten op een actieve antenne, op de plus.

Stap 5

Sluit de oranje draad aan op de lichtschakelaarterminal. Of je sluit hem aan op een andere terminal waarop spanning staat op het moment dat de stadslichten aan gaan. Sluit de geel-zwarte draad aan op de draad van de handsfree kit in de auto. Als deze kit ontbreekt, sluit deze dan nergens aan.

Aanbevolen: