Een Subwoofer Aansluiten Op Actieve Luidsprekers

Inhoudsopgave:

Een Subwoofer Aansluiten Op Actieve Luidsprekers
Een Subwoofer Aansluiten Op Actieve Luidsprekers

Video: Een Subwoofer Aansluiten Op Actieve Luidsprekers

Video: Een Subwoofer Aansluiten Op Actieve Luidsprekers
Video: HOW TO: Connect a Subwoofer To Studio Monitors + Audio Interface | Does Your Setup Need a Sub? 2024, April
Anonim

Actieve luidsprekers hebben hun eigen versterker, dus het aansluiten op een subwoofer is nogal omslachtig en vereist een individuele aanpak. In dit opzicht wordt in eerste instantie de compatibiliteit van de apparaten gecontroleerd en pas daarna wordt het proces om ze te combineren uitgevoerd.

Een subwoofer aansluiten op actieve luidsprekers
Een subwoofer aansluiten op actieve luidsprekers

instructies:

Stap 1

Bepaal of uw bestaande subwoofer kan worden aangesloten op actieve luidsprekers. Om samen te werken, moeten beide audioapparaten een dubbele stereo-uitgang en stroomkanalen hebben. Anders wordt uw onderneming niet met succes bekroond. Opgemerkt moet worden dat actieve luidsprekers geen extra software nodig hebben wanneer er rechtstreeks een subwoofer op wordt aangesloten.

Stap 2

Koop een audiokabel "pigtail" met een dubbele RGB-connector, die in de volksmond een "tulp" wordt genoemd, op de radiomarkt of in een gespecialiseerde akoestiekwinkel. In dit geval moet de kabel aan de tweede kant worden weergegeven door blote draden.

Stap 3

Sluit RPG-draden aan op luidsprekers en subwoofer. De actieve luidsprekers zijn aangesloten via de "tulp", en de subwoofer - via een speciale aansluiting voor het aansluiten van passieve luidsprekers. In dit geval is het noodzakelijk om de polariteit | R | L || R | L | in acht te nemen, anders werkt het systeem niet. Als het verbindingskanaal van de subwoofer geen "latch"-type is, maar een "cinch"-connector, dan wordt een dubbele audiokabel met dubbele RGD-connectoren aan beide uiteinden gebruikt.

Stap 4

Sluit de subwoofer aan op het lichtnet, terwijl de actieve speakers in passieve modus werken. Anders kan er, als de luidsprekers worden gevoed, een conflict van versterkersystemen optreden, wat zal leiden tot de achtergrond van geluidsweergave of storing van de akoestische apparaten.

Stap 5

Sluit de subwoofer aan op een personal computer via een speciale uitgang en controleer de prestaties van de akoestiek. Als het geluid niet verschijnt, ga dan naar het menu "Volume-instellingen" of "Mixer-instellingen" en controleer de overeenstemming van de geluidsafspeelapparaten die erin zijn gespecificeerd, evenals andere volumeparameters. U kunt ook de conformiteit van de geluidsstuurprogramma's controleren in de sectie "Systeemeigenschappen" - "Apparaatbeheer".

Aanbevolen: