Een Actieve Subwoofer Monteren

Inhoudsopgave:

Een Actieve Subwoofer Monteren
Een Actieve Subwoofer Monteren
Anonim

Conventionele luidsprekers hebben een slechte weergave van lage frequenties. Daarom is een subwoofer nodig om de best mogelijke geluidskwaliteit te krijgen. Er is een groot assortiment van dergelijke apparaten in de winkelrekken, maar niet iedereen kan het zich veroorloven om een actieve subwoofer aan te schaffen. Daarom is het het beste om het zelf in elkaar te zetten.

Een actieve subwoofer monteren
Een actieve subwoofer monteren

Het is nodig

  • - multiplex plaat;
  • - vezelplaat;
  • - gereedschappen voor het werken met hout;
  • - afdichtmiddel;
  • - tapijt;
  • - versterker;
  • - draden;
  • - Stroomvoorziening.

instructies:

Stap 1

Koop een subwoofer. Je kunt ook een speaker van een oude speaker gebruiken. Begin met het maken van de behuizing voor uw toekomstige subwoofer. Kies het materiaal waaruit het zal worden gemaakt. Meestal zijn koffers gemaakt van plastic, hout en metaal. Het is echter het beste om hout of triplex te gebruiken, omdat deze materialen geen onaangename geluiden produceren bij blootstelling aan trillingen. Ook is hout heel eenvoudig en gemakkelijk om mee te werken. De meeste professionele luidsprekers hebben een houten behuizing.

Stap 2

Bereken de afmetingen van de behuizing met behulp van een speciaal programma. Voer hiervoor de gegevens van de bestaande spreker in een speciaal formulier in. Het programma geeft je automatisch de afmetingen van de koffer, waarbij de maximale geluidskwaliteit wordt bereikt. Er zijn nu veel vergelijkbare programma's. De meest handige en gemakkelijk te gebruiken is JBL SpeakerShop. Het is gemakkelijker om met uw eigen handen een subwoofer in de vorm van een vat te maken. Snijd hiervoor twee cirkels uit multiplex. In de ene cirkel sluit je de luidspreker in en in de tweede zijn er connectoren voor verbinding. Maak de muren van een gevouwen vel vezelplaat. Markeer het werkstuk.

Stap 3

Gebruik een decoupeerzaag om de cirkels voorzichtig uit te snijden. Schuur ze met schuurpapier. Bereid een stuk triplex voor. Je moet het heel voorzichtig buigen om het niet te breken. Als het triplex niet goed buigt, leg er dan een natte doek op en stoom het grondig met een strijkijzer.

Stap 4

Lijm de bodems met PVA-lijm en bevestig deze ook met beugels. Plaats de versterker in de behuizing. Zijn aanwezigheid is het belangrijkste verschil tussen een actieve subwoofer en een passieve. Zet de versterker zorgvuldig vast. Om te voorkomen dat hij onaangename geluiden maakt bij het trillen, plaatst u een stuk vilt of tapijt. Snijd in één bodem een gat om in de luidspreker te passen.

Stap 5

Plaats de luidspreker in een van de triplexcirkels en smeer de randen in met afdichtmiddel. Boor in de andere cirkel voorzichtig gaten voor de draden. Strip de randen en strijk ze glad zodat ze de beschermlaag van de bedrading niet breken. Sluit alle draden aan volgens de instructies die bij de versterker zijn geleverd. Het beschrijft in detail het bedradingsschema. Plaats de luidspreker terug door de draden door de gaten te halen. Sluit een subwoofer aan en test deze. Je kunt de hoes ook omwikkelen met wat materiaal om het een mooie uitstraling te geven. Om het effect van licht en muziek te verkrijgen, soldeert u een diodestrip, die met de muziek mee knippert.

Aanbevolen: