Een Actieve Sub Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Actieve Sub Aansluiten
Een Actieve Sub Aansluiten

Video: Een Actieve Sub Aansluiten

Video: Een Actieve Sub Aansluiten
Video: How to connect an active subwoofer to a sound reinforcement system 2024, Mei
Anonim

Vaak willen autoliefhebbers een actieve subwoofer in hun auto installeren en aansluiten. U moet echter op zijn minst minimale kennis op dit gebied hebben. Er is niets ingewikkelds in deze zaak.

Een actieve sub aansluiten
Een actieve sub aansluiten

instructies:

Stap 1

Als je radio uitgangen heeft voor een actieve subwoofer, dan is de aansluiting vrij eenvoudig. Selecteer eerst de locatie waar u de subwoofer gaat installeren. Breng daarna het eten naar deze plek. Het is het beste om de stroom rechtstreeks van de auto-accu te halen. Er kunnen ook stroomcircuits worden gebruikt. Bij het aansluiten van de voeding moet natuurlijk op de polariteit worden gelet.

Stap 2

Het is het beste om ook te zorgen voor het installeren van een condensator om de subwoofer van stroom te voorzien. Feit is dat piekbelastingen op de subwoofer tijdens basweergave een verhoogd stroomverbruik kunnen veroorzaken. Als gevolg hiervan leidt dit tot een verhoogde belasting van de elementen die het boordnet van het voertuig voeden. Soms kan een werkende generator samen met een batterij niet de nodige energie leveren om een subwoofer te laten werken. In een dergelijke situatie zal de achtergrondverlichting van de auto dimmen samen met het toenemende niveau van basweergave. Om dit soort problemen te voorkomen, moet u een condensator aansluiten op de voeding van de subwoofer. Het is in een constant opgeladen toestand. Bij gebrek aan energie zal hij echter de zijne geven, terwijl hij zich ontlaadt. Stroomonderbrekingen zullen worden afgevlakt. Met behulp van een condensator ontlasten we de voedingselementen. De subwoofer zal kwaliteitsgeluid produceren met voldoende vermogen.

Stap 3

Nadat de aansluiting en de instelling correct zijn uitgevoerd, hoeft u zich alleen nog bezig te houden met de beperking van de bovengrens van de werking van de woofer en de fase van de oscillatie van de luidspreker te selecteren. Deze functie is te vinden op de meeste moderne subwoofers. Heel vaak hebben subwoofersystemen een probleem dat verband houdt met een slechte afstemming van de amplitude-frequentiekarakteristieken van de middentonenluidsprekers, evenals de subwoofer zelf. Op de kruising van de frequentierespons is er soms een storing en soms - een overschatting van het niveau. Er zijn subwoofers waarop een functie is om de bovenste grensfrequentie aan te passen door middel van aanpassing.

Aanbevolen: