Hoe Apps Op Android-apparaten Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Apps Op Android-apparaten Te Sluiten
Hoe Apps Op Android-apparaten Te Sluiten

Video: Hoe Apps Op Android-apparaten Te Sluiten

Video: Hoe Apps Op Android-apparaten Te Sluiten
Video: How to close apps in android phone 2024, Mei
Anonim

Het sluiten van applicaties op het Android-platform kan zowel met behulp van de ingebouwde vensterbeheerder als via de actieve takenbalk. U kunt ook toepassingen van derden gebruiken om programma's op te schonen die momenteel op de achtergrond worden uitgevoerd.

Hoe apps op Android-apparaten te sluiten
Hoe apps op Android-apparaten te sluiten

Vensterbeheer openen

De open-venstermanager wordt geopend door lang op de uiterst rechtse toets te drukken, die wordt weergegeven als twee over elkaar heen geplaatste rechthoeken. De locatie van de aanraaktoets op uw apparaat kan voor sommige modellen echter verschillen, en soms gebruikt u de middelste pijltoets omhoog of het pictogram om naar het startscherm te schakelen om tussen applicaties te schakelen. Op sommige Samsung-telefoons kan de toets onder het scherm ook worden gebruikt om de beheerder van actieve applicaties te bellen.

Nadat u op de gewenste knop hebt geklikt, wordt een lijst met actieve vensters voor u geopend. U kunt een actieve toepassing sluiten door van rechts naar links over het scherm te vegen. Als u een tablet gebruikt, sluit u het programma door omhoog of omlaag te vegen. U kunt ook uw vinger op een geopend venster houden om het contextmenu te openen. Om het programma te sluiten, selecteert u de optie Verwijderen uit lijst.

Ook ondersteunen sommige versies van het Android-besturingssysteem het gelijktijdig verwijderen van alle actieve applicaties. Klik hiervoor op het pictogram geheugen wissen in de rechterbovenhoek van het apparaat of onderaan het scherm. Als dit pictogram er niet is, moet u mogelijk toepassingen handmatig sluiten.

Proces Manager

Als het programma niet in de lijst met geopende vensters voorkomt, maar het RAM-geheugen van het apparaat gebruikt, kunt u het in het systeem ingebouwde taakbeheer gebruiken om het uit te schakelen. Ga hiervoor naar het menu "Instellingen" - "Toepassingen beheren" of "Toepassingen" van het apparaat. Ga daarna naar het tabblad "Gestart". U ziet een lijst met taken die momenteel op de telefoon worden uitgevoerd. Om een onnodig programma te beëindigen, klikt u erop en selecteert u Stop of Force Stop. Bevestig de actie en klik op OK. Daarna wordt het proces verwijderd uit de lopende lijst.

Er zijn ook speciale toepassingen voor het beheren van actieve programma's in de Play Store. U kunt bijvoorbeeld Android Taakbeheer, Go Cleaner, Advanced Task Killer, Taakbeheer, enz. Al deze programma's zijn beschikbaar in de Play Store om te downloaden. U kunt de lijst met beschikbare beheerders bekijken door "Taakbeheer" of "Taakbeheer" in de zoekbalk van de toepassing te typen. Nadat u het meest geschikte programma voor u heeft gekozen en de recensies en beoordelingen hebt bestudeerd, klikt u op de knop "Installeren" en wacht u tot de installatie van het programma is voltooid. Start het vervolgens met het gemaakte bureaubladpictogram. Gebruik de programma-interface om de programma's die u wilt beëindigen te verwijderen.

Aanbevolen: