Hoe Onnodige Apps Van Android Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Onnodige Apps Van Android Te Verwijderen
Hoe Onnodige Apps Van Android Te Verwijderen

Video: Hoe Onnodige Apps Van Android Te Verwijderen

Video: Hoe Onnodige Apps Van Android Te Verwijderen
Video: Remove ALL Bloatware from any Android Smartphone without Root 2024, April
Anonim

Het verwijderen van programma's van derden op apparaten met het Android-besturingssysteem wordt uitgevoerd met behulp van standaardtools. Als u een systeemtoepassing moet verwijderen, moet u eerst Superuser-rechten verkrijgen.

Hoe onnodige apps van Android te verwijderen
Hoe onnodige apps van Android te verwijderen

Fabrikanten van mobiele apparaten installeren er vaak een heleboel onnodige apps op. En het Android-besturingssysteem zelf is zondig door het feit dat het veel "junk"-programma's bevat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om van deze ongewenste applicaties af te komen.

Toepassingen van derden verwijderen

Het verwijderen van niet-systeemprogramma's op Android gaat soepel genoeg. Je hoeft alleen maar naar instellingen te gaan, het menu Toepassingen te openen en programma's van derden te selecteren die je niet nodig hebt. Daarna hoeft u alleen nog maar op de knop "Verwijderen" te klikken. In een handiger vorm is deze functie geïmplementeerd in een programma genaamd "ES Explorer". Installeer "ES Explorer" op uw Android, start het programma en selecteer "Application Manager" in het menu. In het geopende venster ziet u alle programma's die op uw smartphone of tablet zijn geïnstalleerd. Als u lang op het programmapictogram drukt, verschijnt de knop "Verwijderen".

Op deze manier kunt u toepassingen verwijderen die oorspronkelijk niet vooraf in het besturingssysteem waren geïnstalleerd.

Systeemapplicaties verwijderen

Om systeemtoepassingen te verwijderen, moet u Superuser-rechten verkrijgen (de zogenaamde "root-rechten"). Er zijn veel programma's voor Android waarmee je deze rechten kunt krijgen. Maar je kunt ze niet vinden op Google Market, tk. Software waarmee je vanuit het oogpunt van Google Superuser-rechten kunt verkrijgen, is niet goed en wordt vaak gebruikt om Android-applicaties te piraateren.

Populaire programma's voor het verkrijgen van rootrechten zijn Unlock Root, Framaroot, VRoot en Kingo Android Root. Deze laatste applicatie wordt geïnstalleerd op een computer waarop het mobiele apparaat is aangesloten via een USB-kabel. Eerst installeert het programma de stuurprogramma's die het nodig heeft om te werken. Klik daarna op de grote "Root"-knop en start uw smartphone of tablet opnieuw op. Na voltooiing van deze acties hebt u Superuser-rechten.

Nu moet je een programma op Android installeren om systeemapplicaties te verwijderen. Een van de meest populaire programma's van dit soort is Root Explorer. Deze applicatie kan bestanden verwijderen die zijn geschreven in de systeem- / app-map. Vaak hebben systeemtoepassingen die zich in deze map bevinden, naast het bestand met de.apk-extensie, nog een ander bestand met dezelfde naam, maar met de.odex-extensie - zowel de eerste als de tweede moeten worden verwijderd.

Onthoud dat rooten automatisch uw garantieservice ongeldig maakt. Als uw mobiele apparaat defect raakt, neemt geen enkel servicecentrum het onder de garantie.

Aanbevolen: