Hoe Apps Op Android Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Apps Op Android Te Sluiten
Hoe Apps Op Android Te Sluiten

Video: Hoe Apps Op Android Te Sluiten

Video: Hoe Apps Op Android Te Sluiten
Video: How to close apps properly in Android 2024, Mei
Anonim

In het Android-besturingssysteem, zoals in elk ander besturingssysteem, lopen applicaties soms vast. Als dit gebeurt, moeten ze met geweld worden gesloten. Hiervoor, maar ook om ertussen te schakelen, is de taakbeheerder bedoeld.

Het hing op! Beweegt niet
Het hing op! Beweegt niet

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de applicatie echt is bevroren en dat er geen manier is om deze op een normale manier te sluiten met het voorlopig opslaan van gegevens. Soms is het voldoende om ongeveer een minuut te wachten en begint het programma weer te reageren op gebruikersacties. Als de toepassing vastloopt en niet "wakker" wordt, moet u het verlies van niet-opgeslagen gegevens door de gedwongen sluiting accepteren.

Stap 2

Ga naar de taakbeheerder. Er is geen enkele standaard voor hoe het op Android draait. Op sommige smartphones moet u snel dubbeltikken op de startknop, op andere moet u deze lang ingedrukt houden, enzovoort. Op tablets is er meestal een aparte knop "Lijst met applicaties".

Stap 3

Op de telefoon wordt de taakbeheerder op volledig scherm geopend, op de tablet wordt deze weergegeven als een verticale kolom aan de linkerkant van het scherm. Het kan eruitzien als een mozaïek van afbeeldingen met korte bijschriften, of als een lijst van horizontale lijnen met afbeeldingen, uitleg en knoppen. Als je gewoon op de afbeelding klikt, kom je in dit programma. Sommige taakbeheerders blijven recent gelanceerde maar gesloten toepassingen weergeven. Als u in dit geval op de afbeelding klikt, wordt het programma opnieuw gestart.

Stap 4

Maar nu is uw taak niet om tussen programma's te schakelen, maar om degene die "vastloopt" te sluiten. Als er een knop Sluiten op de bijbehorende regel staat, klikt u erop en de toepassing verdwijnt uit de lijst. In de toekomst kan er opnieuw gestart worden. Als er geen dergelijke knop is, "veegt" u de afbeelding die overeenkomt met de toepassing, afhankelijk van het apparaatmodel, naar boven of opzij. Het resultaat zal hetzelfde zijn.

Stap 5

Sommige toepassingen bieden na crashen en opnieuw opstarten aan om ten minste gedeeltelijk verloren niet-opgeslagen gegevens te herstellen. Ga hiermee akkoord en kijk welke van de verlorenen je hebt weten terug te krijgen. Niet alleen editors hebben deze functie, maar zelfs sommige browsers die gesloten tabbladen herstellen, en soms de tekst die je erin hebt getypt.

Aanbevolen: